În cadrul operațiunii speciale de supraveghere cu ocazia sărbătorilor de Paște lansată de Corpul agenților rurali din județele Tarragona și Terres de l’Ebre, un total de 797 inspecții și a depus 29 plângeri.

D Din acest total, cel mai mare grup de acțiuni sunt cele referitoare la camping, o zonă în care 150 inspecții și 11 reclamații. Inspecția autocaravanelor și rulotelor pentru înnoptări în zone necalificate a condus la 81 inspecții și 150. reclamații. Și neplăcerea animalelor de a ignora indicatorii de limitare a accesului au inspecții generale 13 și 4 reclamații.

Au fost făcute verificări și 2 reclamații 12 . Au fost întreprinse un total de 206 acțiuni pentru reglementarea afluxului de utilizatori, 101 privind activitățile din zonele de agrement , 18 pentru activități în zonele de scăldat și 51 din cauza afluxului de vehicule.

Acțiunile de prevenire a riscului de incendiu se remarcă prin 101 inspecții pentru gătirea alimentelor în apropierea zonelor forestiere sau agricole și 50 pentru a face incendii de agrement

Activitățile sportive în locuri protejate au generat 51 spectacole și pescuit 34 inspecții

În ciuda numărul mare de spectacole din cauza afluxului de public, nu au existat aglomerări sau probleme majore iar balanța generală este că publicul spațiilor naturale, în rânduri

Între zile și 18 aprilie) Corpul Agenţilor Rurali a menţinut o operaţiune specială de supraveghere şi control a arii naturale protejate pentru a garanta respectarea reglementărilor și conservarea acestora. Din acest motiv, mai mult de 206 membri ai organismului au lucrat în toată Catalonia, concentrându-se în special pe mai mult de 34 parcuri si spatii naturale.

Dispozitivul s-a axat pe supravegherea preventiva pentru a facilita accesul in spatii naturale intr-un mod controlat si sigur pentru oameni, asigura pentru prevenirea incendiilor, si ca activitatile de camping si trafic motorizat sa se desfasoare corespunzator.

Pe langa asigurarea ca activitatile de agrement si turistice sunt compatibile cu protectia peisajului, florei si faunei, s-a avut si grija pentru a se asigura că nu se produc pagube activităților agricole și zootehnice.

Dispozitivul are sprijinul unui elicopter și bărci de supraveghere.

Sursa: Agenții rurali fac mai mult de 800 spectacole în Tarragona și Terres de l’Ebre în cadrul dispozitivului special de monitorizare a Paștelui )