Vizita în orașul Alcalá de Henares cu ocazia Săptămânii sale mari, declarat Festival de Interes Turistic Național, oferă posibilitatea de a vizita diferitele expoziții gratuite care sunt deschis în aceste zile, dedicat emblematicului Quino, inegalabilului Don Quijote, sau mostre din lucrările câștigătoare ale Premiilor City of Alcalá și viziunea încarcerării artistului Antonio Oteiza.

De la În acest fel, Capilla del Oidor găzduiește până pe 8 mai mai mult de 200 viniete, afișe publicitare, audiovizuale și publicații ale renumiților umorist grafician argentinian Quino, creatorul iconicului Mafalda și a prietenilor ei. După trecerea cu succes prin clădirea ceasului din portul Valencia, expoziția aterizează la Alcalá cu intenția de a-și continua succesul cu vizitatorii. Puteți vizita de marți până sâmbătă, de la 11 la 11. , și de la 16 până la 19, iar duminica și de sărbătorile de la 11 la 14 ore.

Lucrările de pictorul și sculptorul polonez Siudmak sunt expuse la Casa Interviului până la 20. din mai sub titlul „Don Quijote, cavaler al viitorului”. Expoziția reunește 200 desene și o sculptură care reflectă viziunile fantastice și filozofice, precum și visele lui Don Quijote. Orar: de marți până vineri, de la 10 până la 14 și de la 15 la 17 ore. Sâmbăta de la 10 la 15 și duminica de la

la 15 ore.

Activat Old Hospital of Santa María la Rica găzduiește noua expoziție a artistului Antonio Oteiza, „Covid17, umbre și lumini”. Este o expoziție care expune 20 desenele desenate de Oteiza în timpul izolării din 200, cu puținele materiale pe care artistul le-a desenat. putea avea la acel moment. Orar: de marți până sâmbătă, de la 11 până la 14 și de la 15 la 20 ore. Duminica, de la la 14.

În plus, tot în Spitalul Vechi din Santa María la Rica, puteți vizita „Alcalá Visual”, unde pentru al șaptelea an consecutiv totalitatea lucrărilor adjudecate în ediția Premiilor LII Ciudad de Alcalá, unde puteți descoperi nu numai lucrările câștigătoare, ci și, în unele cazuri, procesul de creație al autorilor acestora.

Sursa: Sălile de expoziție Alcalá, încă o atracție pentru turismul cultural de Săptămâna Mare