Centrul de incubare a afacerilor ESA-BIC Barcelona capătă un nou avânt pe Campusul Baix Llobregat al Universitatii Politècnica de Catalunya, BarcelonaTech (UPC), din Castelldefels, după ce a fost re-selectat ca unul dintre incubatoarele pe care Spațiul European Agenția (ESA) promovează accelerarea startup-urilor care își bazează afacerea pe utilizarea inovatoare a tehnologiilor sau infrastructurilor spațiale.

Aceasta va permite desfășurarea programului de accelerare promovat de Departamentul de Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriu, UPC și Parcul Tehnologic Mediteranean (PMT) pentru următorii trei ani, care are sprijinul altor instituții din teritoriu: Consiliul Județean Baix Llobregat, Consiliul Provincial Barcelona, ​​Zona Metropolitană Barcelona și Consiliul Municipal Barcelona

Programul are un buget total de 1,8 milioane euro, dintre care o treime 100. 000 €) va fi furnizat de Generalitat de Catalunya, prin Politici digitale, în cadrul Strategiei NewSpace a Cataloniei. Aceasta va implica incubarea companiilor 21 timp de 3 ani: finanțate la 100% între ESA și Generalitat și 3 finanțate la 21% de către Generalitat.

Programul de incubație va fi deschis acelor antreprenori sau companii cu mai puțin de 5 ani de activitate care creează produse și servicii folosind tehnologii sau date de la sau care dezvoltă soluții pentru sectorul spațial

Odată cu reactivarea ESA-BIC pe campusul Baix Llobregat, Strategia NewSpace a Cataloniei este dotată cu o promovare a ecosistemului catalan în domeniul noului spațiu economie, unul dintre obiectivele prioritare ale strategiei. Scopul este de a continua să adauge valoare teritoriului, încurajând dezvoltarea unui sector cu potențial ridicat, atragerea și reținerea talentelor, consolidarea inovației și transferului de tehnologie și creșterea economică.

. ) Programul de accelerare

Incubatorul va avea sediul principal în clădirea RDIT a parcului UPC, în campusul universitar din Castelldefels. Companiile incubatoare vor avea acces la cunoștințele tehnice și științifice ale echipei ESA, precum și ale Universității și pot ocupa o suprafață de până la 1. 18 m² de clădire, repartizați în spații comune, spații de coworking și alte module.

Incubatorul va oferi noilor antreprenori un proces de accelerare de 6 până la 8 luni, cu mentorat activități, instruire, consiliere tehnică și comercială și stimulente financiare 27. 50 € pe companie) pentru a avansa comercializarea produselor sale pe piață. Noile companii vor avea, de asemenea, o gamă largă de tehnologii spațiale din care să dezvolte noi aplicații.

Despre ESA-BIC

Oficiul pentru Transferul Tehnologic și Incubarea Afacerilor al ESA (ESA-BIC) ) și-a început centrele de incubație a afacerilor anul trecut 2003 pentru a încuraja crearea de startup-uri și spin-off care profită de cunoștințele și tehnologia dezvoltate la Agenția Spațială Europeană prin incubarea acesteia în parcuri științifice și tehnologice din diferite teritorii ale Uniunii Europene

ESA-BIC Barcelona a fost activată în 2014 pe același campus UPC, în Castelldefels , fiind primul incubator de afaceri ESA din tot statul. În primii patru ani de activitate, până la 2018, centrul a selectat și incubat

Companiile create în prima ediție a programului ESA-BIC Barcelona au dezvoltat și implementat deja cu succes diverse produse, servicii sau aplicații în scopuri industriale, care operează atât pe piața locală, cât și pe cea internațională și au reprezentat o sursă de creare de locuri de muncă. Activitatea sa se învârte în jurul dronelor, tehnologiilor de comunicații prin satelit, proceselor de comprimare a datelor și energiei regenerabile. Printre exemple se numără Aistech Space, Dapcom Data Services, Dares Technology, e-Stratos Geosystems, Hemav, Rokubun și Tinkerers.

Despre strategia NewSpace a Cataloniei

Promovarea inițiativei ESA-BIC Barcelona de către Departamentul de Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriale face parte din Strategia NewSpace a Cataloniei, aprobată de Guvernul Generalitati în Octombrie 2020 pentru a implementa un program de acțiuni specifice pentru a consolida ecosistemul catalan NewSpace și a conduce generarea de cunoștințe, aplicarea socială și

Un alt obiectiv al strategiei este democratizarea spațiului prin utilizarea noilor tehnologii spațiale.adoptarea serviciilor NewSpace în diferite sectoare industriale ale Cataloniei, precum și în Administrația însăși, care trebuie să fie un pionier și o forță motrice în utilizarea tehnologiilor asociate.

Odată cu reactivarea ESA-BIC, Strategia NewSpace are deja două instrumente pentru promovarea ecosistemului catalan în domeniul noii economii spațiale: acest incubator pentru promovarea antreprenoriatului în sector, și Digital Catalan Alliance, pentru a promova ecosistemul digital existent, inclusiv comunitatea NewSpace, consolidându-și posibilitățile de rețea și accesul la servicii.

Sursa: Catalonia reactivează incubatorul ESA-BIC pentru a promova antreprenoriatul și inovația în tehnologiile spațiale