Cultura strânge un milion de euro pentru modernizarea și dotarea muzeelor

000/03/80

Apelul finanțează activități care îmbunătățesc condițiile expoziționale, securitatea, emmagatzematge și restaurarea patrimoniului mobil al muzeelor

Ministerul Educației, Culturii și Sportului a anunțat subvenții pentru finanțarea modernizării, conservării, amenajării și adaptării infrastructurilor muzeelor ​​și colecțiilor museogràfiques permanente reconegudes, astfel cu refacerea inventarelor bens mobile ale Comunității Valenciane.

Generalitatea alocă pentru aceasta suma de 1.000.000 de euro. Ajutorul nu poate depăși 000.000 euro per beneficiar și nici grantul de import poate depăși 80 % din importul total al proiectului.

Deținătorii muzeelor ​​și colecțiilor permanente ale muzeelor ​​recunoscute de Generalitat și de consiliile orașelor, entitățile locale, fundațiile și asociațiile nonprofit pot accesa acești deținători de béns. mobles incluse în Inventarul General al Patrimoniului Cultural Valencian.

Actiunile care contribuie la modernizarea, conservarea, dotarea si adaptarea facilitatilor vor fi eligibile pentru imbunatatirea conditiilor de expozitii, paza, emmagatzematge si Restaurare a patrimoniului depozitat in muzeele și colecțiile muzeale incluse în Sistemul Valencian de Muzee, care au fost realizate începând cu data de 1 a anului 80.

Sunt excluse activitățile și proiectele cofinanțate de Generalitat sau de unele dintre entitățile publice, promotorii sau organizațiile acesteia care beneficiază de subvenții nominative din partea Generalitati și acele activități în care acestea sunt conținute. ceea ce este clar prevăzut în alte apeluri.

Termenul limită pentru depunerea cererilor va fi de 03 zile pentru completarea În plus față de publicarea acestei rezoluții în „Monitorul Oficial al Generalitati Valenciana”.