Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a participat în această după-amiază la ceremonia de inaugurare a 50 și aniversarea grupului de castel Bordegassos de Vilanova și a Geltrú , unde a felicitat organizația și a recunoscut că este „ o școală de cetățenie pentru locuitorii din Vilanova i la Geltrú și pentru întreaga Catalonie, un angajament de valori cu orașul și țara”.

Pe parcursul evenimentului, șeful Guvernului a lăudat „ voința de a depăși” colla, și a remarcat că „ castelele arată că lucrând colectiv poți realiza lucruri pe care o singură persoană nu le poate face. Marile transformări colective nu se fac pe baza angajamentelor individuale ”, a precizat el. În acest sens, Aragonés a evidențiat munca incluzivă a bordegassos, „ întrucât sunteți un grup care nu respinge pe nimeni, face din diversitatea acestui oraș și a țării noastre un motiv de identitate ”. Totodată, ea a mulțumit și angajamentul feminist de pionierat al bordegassos în vizualizarea femeilor castelleres „ care au fost mereu acolo sau care nu au fost suficient de vizualizate”.

Președintele aragonez a încurajat și banda să revină pe drumul cel bun după oprirea forțată impusă de pandemia de Covid – 19 și a asigurat că „acum este momentul să recuperăm din toate puterile activitatea castelului ”

La eveniment a fost prezent și el de primarul din Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, și de delegatul guvernului în Penedès, David Alquézar. Anterior, șeful guvernului a vizitat sala de repetiții a bandei și și-a semnat cartea de onoare.

Sursa : Președintele Aragonés mulțumește lui Bordegassos pentru angajamentul față de incluziunea socială și feminism