Alcalá de Henares va primi din nou băieți și fete din taberele de refugiați situate în Sahara, în cadrul programului „Vacanțe în pace” promovat de Consiliul Local al orașului Alcalá de Henares în colaborare cu Asociația Prietenii Poporului Saharawi. La ceremonia de prezentare au fost prezenți consilierul pentru Solidaritate, Alberto González, delegatul adjunct al Frontului Polisario pentru Comunitatea Madrid, Jadiyetu El Mohtar, și președintele Asociației Prietenii Poporului Saharawi, Marisa García.

Consilierul pentru Solidaritate, Alberto González, a subliniat că „Alcalá de Henares a fost întotdeauna un exemplu de generozitate și solidaritate” și a mulțumit „efortului, afecțiunii și dăruirii Asociației Poporului Saharaui din Alcalá de Henares, care fac o treabă grozavă pentru a le permite acestor băieți și fete să se bucure de o vacanță în liniște în orașul nostru”.

Initiativa, care anul acesta își sărbătorește ediția la Alcalá de Henares, reprezintă o oportunitate excelentă pentru copiii mici de a se bucura de o perioadă de liniște și bunăstare departe. din condițiile dure de viață din taberele de refugiați din Tindouf, cu temperaturi care depășesc 50º în lunile de vară. Datorită programului Vacanțe în pace, copiii vor primi îngrijiri medicale și în acele specialități la care de obicei nu au acces, precum analize generale pentru stabilirea stării de sănătate, controale stomatologice și oftalmologice, printre altele

Cu această ocazie, vacanțele în pace programul capătă o valoare aparte, reluat după doi ani de pandemie în care nu a putut fi derulat din cauza restricțiilor de sănătate din cauza COVID-19.

Familii interesate să participă la programul „Vacaciones en Paz” pentru a primi un băiat și o fată saharaui în lunile de vară, pot solicita mai multe informații și înregistrare prin e-mail vacacionesenpazacala@gmail. com sau telefonic 629275817.

Sursa: Programul Sărbători în pace revine la Alcalá din Henares