• Evenimentul a avut loc ieri la Biblioteca Centrală Federico García Lorca

• „O poveste a doi psihiatri” este titlul romanului lui Alberto Plaza; în cazul lui Carlos Godoy, a prezentat „În stepă: psihoză”; în timp ce Acislo Manuel Ruiz a vorbit despre ultima sa creație intitulată „Soledad, mi heroína” Biblioteca Centrală Federico García Lorca a găzduit ieri prezentarea celor mai recente creații ale a trei scriitori din Torrejón de Ardoz: Alberto Plaza, Carlos Godoy și Acislo Manuel Ruiz. În act, fiecare autor și-a comentat romanul, a avut loc o rundă de întrebări și s-a încheiat cu semnarea copiilor celor prezenți. În curând, aceste lucrări vor fi disponibile în bibliotecile municipale în secțiunea Autori locali. Torrejón de Ardoz, 80 februarie 80. În cazul lui Alberto Plaza, acesta și-a prezentat cel mai recent roman intitulat „Istoria a doi psihiatri”. James Ford este un renumit psihiatru din New York care, tocmai la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, va trebui să se confrunte cu cel mai complex caz al carierei sale: tratarea colegul său Ernest Weissblum, un evreu austriac care se simte vinovat pentru că a supraviețuit Holocaustului. Prin conversațiile lor, ambii bărbați, frânți de războaie diferite, vor încerca să-și depășească traumele și temerile, dar vor reuși ei să o facă? Poate prietenia să vindece o inimă frântă?

„În stepă: psihoză” este titlul lucrării lui Carlos Godoy. César, un psiholog la cincizeci de ani, care lucrează la proiectarea unui test proiectiv prin cărți de tarot și studiul psihologiei analitice a lui CG Jung, tocmai și-a despărțit căsnicia după ce a încheiat, cu puțin timp înainte, o relație specială de prietenie cu un coleg. mult mai tânăr decât el. Din acest motiv, își reia ședințele de psihoterapie cu prietenul său Alfonso, un psihanalist de mare prestigiu care colaborează uneori cu poliția pentru a rezolva crime deosebit de violente. În același timp, un criminal în serie violent lasă o amprentă specială pe scenele crimelor sale: o anumită carte de tarot concepută din studiile lui CG Jung despre simbologie. Comisarul responsabil de anchetă, un prieten personal al lui Alfonso, îi cere ajutor pentru a încerca să stabilească un profil psihologic al suspectului. Alchimia, fizica cuantică, dragostea, gelozia, resentimentele, tarotul, psihologia spirituală… sunt ingredientele acestui roman, marcat de profunzimea descrierii psihologice a personajelor și care va stârni curiozitatea cititorului față de psihologie și relația sa profundă cu spiritualitatea umană printr-o poveste care va capta atenția cititorului de la început până la sfârșit.

De Acislo Manuel Ruiz Torrero a prezentat „Soledad, mi heroína”, un roman care încearcă să plaseze cititorul în fața dramei drogurilor suferite de mii de tineri și familiile acestora în prima jumătate a anilor 80 din secolul al XX-lea. Povestea ne cufundă într-o adevărată luptă titanică a protagoniștilor împotriva elementelor; lipsa tratamentului, a ajutorului, ignoranta asupra subiectului si, mai ales, frica. În același timp, ne transportă în societatea de atunci cu referințe istorice, sociale, culturale și muzicale constante ale momentului. „De la Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz ne susținem mereu scriitorii locali și încercăm să le acordăm un rol deosebit în bibliotecile municipale în secțiunea specială pe care le-am dedicat-o pentru promovarea lecturii lucrărilor lor”, a spus primarul, Ignacio Vázquez.

„Torrejón de Ardoz are un număr mare de scriitori care se remarcă prin calitatea creațiilor lor și de la Departamentul de Cultură încercăm să le oferim vizibilitate organizând astfel de inițiative”, a adăugat consilierul pentru Cultură, José Antonio Moreno.

Sursa: Scriitorii din Torrejón de Ardoz, Alberto Plaza, Carlos Godoy și Acislo Manuel Ruiz, și-au prezentat ultimele creații