#Madrid –

Comunitatea Madrid avansează în luna aprilie viitoare apelul pentru burse pentru Educație timpurie 0-3 ani și Bacalaureat, măsură prin care guvernul regional va permite familiilor să știe dacă sunt beneficiari înainte de începerea școlii următoare. anul 2023/24. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi o investiție comună de 94,1 milioane de euro pentru aceste burse de care vor beneficia 50.000 de studenți.

Procesul de optare pentru ambele granturi publice de învățământ va fi deschis după publicarea în aprilie a cererilor acestora în Monitorul Oficial al Comunității Madrid -BOCM-, și pot fi solicitate prin portalul web instituțional. www.community.madrid. Până acum aceste burse și-au început procesul în lunile iunie și iulie.

Ministerul Educației și Universităților consolidează prin aceste granturi libertatea de alegere a centrului, unul dintre pilonii calității sistemului său educațional, și școlarizarea între 0 și 3 ani pentru a facilita, în plus, concilierea vieții profesionale cu cea de familie și egalitatea de șanse.

Bursele pentru ciclul I de Infant în centre private vor avea un buget de 50,6 milioane și vor putea ajunge la aproximativ 34.000 de familii. În plus, anul viitor va fi al cincilea an cu școlarizare gratuită în toate grădinițele din rețeaua publică a Comunității Madrid.

Ajutor în 0-3 de până la 2.343 euro

Sumele pe care familiile beneficiare le vor primi vor fi de 1.463 sau 2.343 de euro pe an în funcție de venituri și vor favoriza în principal atunci când ambii soți lucrează. Această inițiativă se adresează copiilor care s-au născut, sau sunt programați să se nască, înainte de 1 ianuarie 2024 și sunt înscriși sau au un loc rezervat în anul universitar 2023/24 la un centru privat autorizat.

La fel, la baremul burselor 0-3 se vor obtine 7 puncte de acele cazuri in care parintii lucreaza cu norma intreaga, cand exista un singur parinte in aceeasi situatie sau daca unul dintre ei sau tutorele este plin- timp iar celălalt au un impediment de a îngriji minorul. Aceleași situații anterioare vor fi evaluate cu 5 puncte dacă este part-time. Vor fi luate în considerare și familiile numeroase și părinții sau copiii cu dizabilități, ori de câte ori este justificat de către Serviciile Sociale.

În plus, Guvernul de la Madrid va facilita accesul victimelor violenței de gen și copiilor cu vârsta peste 3 ani care trebuie să fie înscriși în primul ciclu de sugari, încă un an, din cauza nevoilor educaționale speciale, va putea de asemenea să renunțe.acreditat de Echipa de îngrijire timpurie.

Ajutor pentru studii de bacalaureat

Pe de altă parte, Executivul regional va aloca 43,5 milioane de euro pentru bursele sale de Bacalaureat, ceea ce îi va permite să ajungă la 15.000 de studenți. Sumele ajutoarelor pe care le vor primi vor depinde de venituri, în așa fel încât familiile cu un venit pe cap de locuitor de până la 10.000 de euro vor avea un ajutor anual de 3.750 de euro, iar cele între 10.000 și 35.913 vor primi 2.000.

În plus, este posibil ca beneficiarii să nu fi repetat cursul pentru care se solicită bursa și vor trebui să fie înscriși sau să-și fi rezervat un loc la un curs al acestei etape în oricare dintre centrele subvenționate și private ale Comunității Madrid pentru intreg anul scolar.2023/24.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid avansează până în aprilie apelul pentru burse pentru 0-3 ani și Bacalaureat pentru 50.000 de beneficiari