Primarul Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul și consilierul pentru cultură, María Aranguren, și consilierul pentru mediu, Enrique Nogués, au participat în această dimineață la un eveniment emoționant organizat de Asociația Copiilor și Prietenilor din Alcalá în cadrul V centenarul morții, la Alcalá de Henares, a lui Elio Antonio de Nebrija. La eveniment au fost prezenți președintele asociației, María del Carmen Díaz Corcobado, și alți membri ai Corporației Municipale.

Actul, care a avut loc în parcul O’Donnell, în fața accesului la piscinele municipale situate în această zonă verde a orașului, și a constat în inaugurarea unui stejar „quercus rubra” și a unei plăci comemorative. în onoarea autorului primei Gramatici a limbii spaniole, datând din 1492, și a unuia dintre creatorii Bibliei poliglote Complutense, datată 1514, a cărei copie este păstrată în Primăria Alcalá de Henares.

Javier Rodríguez Palacios a subliniat că „de acum înainte, cel mai emblematic și istoric parc din Alcalá de Henares își va aminti figura unuia dintre cele mai illustre nume ale trecutului nostru, Antonio de Nebrija. În calitate de primar al unui oraș cu peste 2.000 de ani de istorie, consider că este esențial să prețuim prezentul nostru și marele viitor care ne așteaptă, dar și să lăudăm, să ne amintim și să aducem mai aproape de toți vecinii noștri moștenirea atâtor oameni care au avut un rol crucial în Alcalá de Henares”.

În plus, Rodríguez Palacios a apreciat „mreasa muncă desfășurată de Asociația Copiii și Prietenii din Alcalá, mereu atentă la ceea ce se întâmplă în oraș și predispusă să-și recupereze istoria și să o pună în valoare”.

Programul extins de educație ecologică continuă la Casita del O’Donnell și în cadrul programului „Green Leisure”

De asemenea, Consiliul Local reamintește că activitățile organizate de Departamentul pentru Mediu în ceea ce privește educația pentru mediu și promovarea spațiilor naturale din Alcalá de Henares în rândul cetățenilor continuă.

Programul pentru lunile februarie și martie este atașat.

POSTER FEBRUARIE SI MARTIE 2023

Sursa: Un stejar și o placă comemorativă inaugurate în parcul O’Donnell în onoarea lui Elio Antonio de Nebrija