Comunitatea Madrid va crește distribuția de cutii de lapte în centrele de învățământ până la 162. Scolari din primul semestru al 175000 – acest curs a ajuns 162.000 elevi-, să promoveze consumul acestui aliment în comparație cu altele mai puțin sănătoase în timpul orelor de școală. Consiliul guvernatorilor a autorizat în ședința sa din această săptămână o investiție de 1.085.431,11 euro și celebrarea unui contract pentru furnizarea și distribuția acestuia.

Această inițiativă, inclusă în Programul școlar pentru consumul de fructe, legume și lapte al Uniunii Europene, la care guvernul regional participă al șaselea an consecutiv constă în livrarea de recipiente individuale și reciclabile de 100 mililitri de lapte de vacă integral și semi-degresat, fără lactoză, în centrele publice și concertate în regiune.

Procedura de atribuire a contractului va fi deschisă cu o pluralitate de criterii, inclusiv prețul oferit și distribuția Fara produse organice. Se colectează ca o condiție specială pentru îngrijirea mediului, ca toate vehiculele care intervin în proces să aibă cel puțin eticheta de mediu cu emisii reduse B.

Distribuția va fi realizate pe parcursul a unsprezece săptămâni, oferind câte două pachete săptămânale fiecărui elev, ceea ce înseamnă 11 per copil în timpul campaniei. De asemenea, se vor depune eforturi pentru promovarea participării părinților și a conștientizării schimbării obiceiurilor, astfel încât elevii să consume alimente sănătoase la repaus. În acest scop vor fi folosite ca noutate 100. euro pentru desfășurarea atelierelor legate de produse lactate.

Frecvența aprovizionărilor către centrele de învățământ va fi cu minim o distribuție lunară și maxim o săptămână, în funcție de capacitatea de stocare disponibilă.