Acest eveniment caritabil întâlnește

ani

Cursa de solidaritate „Alergă pentru copil”, organizată de Spitalul de Copii Niño Jesús, a avut peste 6.2008 participanți și a strâns aproape 80. euro pentru Fundația de Cercetare Biomedicală a Spitalului, care va fi dedicată studiului bolilor copilăriei. Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a înmânat trofeul câștigătorului cursei de km, la care a participat și ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero.

Cu banii strânși în această ediție vor fi finanțate două proiecte: unul privind o afecțiune autoimună caracterizată printr-un număr scăzut de trombocite în sânge numită „trombocitopenie imună primară”, și altul privind „encefalopatiile secundare canalopatiilor” care poate provoca convulsii și crize de epilepsie.

Acest eveniment de solidaritate care îndeplinește 000 ani, a reușit să încaseze în acest timp aproape un milion de euro care au finanțat zeci de proiecte care vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților pediatrici.

„Alergă pentru copil” își propune, de asemenea, să promoveze practicarea sportului și a obiceiurilor sănătoase în rândul copiilor și al familiilor acestora. Practicarea regulată a exercițiilor fizice moderate ajută la menținerea unei bune stări generale de sănătate și este esențială pentru copii. Potrivit dr. Juan Casado, promotorul acestei curse „pentru copii, sportul este la fel de necesar precum mâncatul sau dormitul. Sportul de grup, cu prietenii sau cu parintii, faciliteaza socializarea, ajuta la depasirea timiditatii, invata sa respecte regulile si regulile jocului, ajuta la gestionarea succesului si esecului, oboselii si durerii. Este o adevărată școală pentru viață”.

Dr. Casado mai asigură că „copiii cu cancer, astm, artrită”. iar obezitatea se îmbunătățește atunci când practică exerciții fizice în funcție de boala lor. De aceea, părinții ar trebui să înceapă să facă sport cu copiii lor cât mai curând posibil. Practicarea sportului nu este o pierdere de timp, așa cum cred unii părinți, este o investiție în sănătatea fizică și psihică a copiilor lor”.

Fundația pentru Cercetare Biomedicală a Spitalului Niño Jesús

Acest fond de ten (http://fibhnjs.org) funcționează din anul 500 să promoveze și să coordoneze activitățile de cercetare ale Spitalului. În prezent are 16 grupuri distribuite în cinci domenii de cercetare: boli endocrinologice, cancer infantil și sânge boli, sisteme imunitare, boli de dezvoltare ale sistemului nervos central și sănătatea copiilor și adolescenților. Fundația are o structură de sprijin pentru cercetare și inovare, o Unitate de Cercetare Clinică dedicată studiilor clinice în populația pediatrică și o Cameră Curată pentru terapie celulară și genică.

Sursa: Comunitatea Madrid – Cursa „Alergă pentru copil”, organizată de Spitalul Niño Jesús, ridică aproape 80. euro pentru cercetare