Președintele Generalității, Pere Aragonès, a participat în această după-amiază la închiderea sărbătoririi centenarului a Grupului Excursionist și Sportiv Gironí (GEiEG) la complexul Sant Narcís, din Girona, unde a evidențiat terenul de sport și dimensiunea culturală și socială a clubului.

Președintele Aragonès în timpul ceremoniilor de închidere a centenarului GEiEG.Șeful Executivului a evidențiat munca clubului în promovarea practicării sportului, sportului de bază, care „ transferul de valori precum efortul colectiv, efortul individual, constanța și munca” . Și a amintit că mulți sportivi pregătiți la club intră ulterior să concureze în domeniul profesionist și asta, ulterior, are o revenire a susținerii în noile generații, discipline și secțiuni.

Președintele, care a recunoscut munca organizației în domeniul cultural, a evidențiat și sportul ca „instrument de coeziune și integrare socială”. „ GEiEG este, de asemenea, un oraș și este o școală de cetățenie ” pentru că este în entități ca acestea în care ” de la o vârstă foarte fragedă învață valori care ajută la modelarea orașului, iar dacă ajută la modelarea orașului Girona, ajută la modelarea orașului. țara „), a adăugat el.

În timpul evenimentului, președintele Aragonès i-a salutat pe membrii diferitelor secții ale club, a vizitat facilitățile și a semnat cartea de onoare a organizației. Șeful Executivului a înmânat și o placă care recunoaște munca clubului în timpul 23 ani de experiență în lumea sportului.

La eveniment a participat și ministrul Cercetării și Universităților, Joaquim Nadal i Farreras, delegatul Guvernului Generalitat, Laia Cañigueral i Olivé, si secretarul general al Sportului si Activitatii Fizice, Anna Caula i Paretas, precum si autoritatile locale si judetene.

Sursa: Președintele Aragonès: ” GEiEG este o școală de cetățenie”