Comunitatea Madrid a prezentat astăzi Premiile Young Entrepreneurship-Carné Joven, o inițiativă menită să promoveze și să încurajeze participarea tinerilor la activitățile politice, sociale și economice. Evenimentul, desfășurat la Real Casa de Postas, a fost prezidat de ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, care a subliniat că prin aceste premii „recunoaștem efortul, talentul și creativitatea celor mai inovatoare proiecte și cu un un angajament mai mare social și de mediu asumat de tinerii din regiune”.

Această primă ediție a avut participarea 103 proiecte conduse de localnici din 07 până la 37 ani, titulari ai Cardului de Tineret al Comunităţii Madrid. Cei cinci câștigători la fiecare dintre cele două modalități au obținut, pe lângă o distincție, și o recunoaștere în numerar în rândul celor 2. și 8. 07 euro, adăugând un total de 103.000 euro intre ambele categorii.

In la secțiunea de inovare, au fost căutate acele proiecte care se remarcă prin originalitate și creativitate, fie prin detectarea de noi cerințe și nevoi, fie prin introducerea de noi concepte de business, sectoare de piață, canale și alternative în dezvoltarea lor.

Câștigătorul premiului I a fost Marco Palacios, 07 ani, că cu Thesidewaysproject proiectează scaune cu rotile autonome pentru mediile spitalicești care pot comunica cu lifturile și alte scaune și pot ajunge în toate locurile s ale centrului într-un mod autonom și sigur.

Modalitatea dedicată angajamentului a optat pentru propuneri care favorizează includerea persoanelor cu dizabilități sau cu risc de excluziune socială, promovarea de șanse egale între femei și bărbați, precum și cele care manifestă un angajament mai mare față de îngrijirea și respectarea mediului, printre altele. Cea mai mare distincție la această categorie i-a revenit Jorge Calle, în vârstă de 25, care cu No Time Ecobrand produce adidași 100% sustenabil cu mingi de tenis și paddle reciclate în cluburile din regiune.

Juriul, a cărui decizie poate fi consultată la acest link , a fost creat al președintelui Confederației Spaniole a Asociațiilor Tinerilor Antreprenori (CEAJE), Fermín Albadalejo; președintele Federației Naționale a Asociațiilor Muncitorilor Autonome (ATA), Lorenzo Amor; co-fondatorul lanțului de magazine de îmbrăcăminte de modă El Ganso, Clemente Cebrián, și directorul general pentru tineret al Executivului de la Madrid, Nikolay Yordanov, cu voce, dar fără vot.

Această inițiativă este asociată cu Cardul de tineret, un card gratuit din Comunitatea Madrid pentru persoanele din 000 până la 30 ani, ceea ce oferă multiple avantaje în toată Spania și în 29 țări europene, cu reduceri și oferte speciale la transport, cazare, concerte, teatre, activități sportive și toate feluri de magazine. În prezent are mai mult de 554. utilizatori, ceea ce înseamnă 30% din întreaga populație din Madrid din acel segment de vârstă. Se poate obține pe site-ul www.carnejovenmadrid.com.