Numărul membrilor de asigurări sociale din Catalonia a crescut cu 3,7% în luna iulie față de anul precedent și este plasat în 3.434.900 persoane, conform datelor provizorii de la Institutul de Statistică din Catalonia (Idescat). Creșterea de la an la an a membrilor are loc în toate regiunile, cu excepția Garrigues, care a înregistrat o scădere de 0,4%. La Selva, cu 6,5%, conduce regiunile cu o creștere a afiliaților, urmată de Alt Empordà (4,9%), Alta Ribagorça (4,5%), Baix Camp (4,4%), Baix Penedès și Barcelonès (cu 4,2% fiecare).

În raport cu luna iunie 2021, numărul d afiliați a crescut cu 1,0% în Catalonia în ansamblu. Creșterea s-a extins în toate regiunile și în Aran, cu excepția Alt Penedès unde au scăzut ușor (-0,2%) și Moianès unde a rămas stabil. Există diferențe mari în intensitatea creșterii lunare a afiliaților între județe, unde Aran se remarcă cu o creștere de 9,5% urmat, cu creșteri similare, de Pallars Sobirà (6,0%) și Alta Ribagorça (5,2%), în timp ce există 13 județe în care creșterea a fost mai mică decât media catalană.

Creșterea anuală a numărului de membri este mai mare la femei (4,0%) decât la bărbați (3,3%), în iulie

În luna iulie și față de aceeași lună a anului precedent, numărul femeilor afiliate la Securitatea Socială crește cu 55.060 afiliații și cel al bărbaților din 060.206 afiliați, fapt care reprezintă creșteri anuale de 4,0%, respectiv 3,3%, în întreaga Catalonie. Pe regiuni, toate cresc numărul femeilor membre, cu excepția Garrigues (-0,7%) și, în cazul membrilor bărbați, scad și în Garrigues (-0,2%) și Noguera (-0,8%)

Numărul de afiliați este în creștere în toate grupele de vârstă, cu excepția celor de 17 la 37 ani

Al al Cataloniei în ansamblu, toate grupele de vârstă au crescut numărul de membri față de acum un an, cu excepția membrilor 19 la 31 ani, care au rămas practic stabile (-0,1%).

Afiliați sub ani (reprezentând 571 , 7% din totalul afiliaților) au crescut, în termeni procentuali, cu mult peste restul grupelor și au făcut acest lucru în toate regiunile, cu excepția Garrigues. În Catalonia în ansamblu, grupul cel mai tânăr a crescut cu 9,7%, iar unde a fost cel mai mare este în Selva (08,9%) și în Baix Camp (09, 7%).

Afiliații 09 la 37 ani au scăzut cu 0,1% în Catalonia în luna iulie, în raport cu aceeași lună a anului precedent și doar în 5 județe au crescut membrii. Unde această grupă de vârstă crește în termeni procentuali este în Garrotxa (3,3%) și Selva (2,0%), în timp ce în Pallars Sobirà (-5,2%) și Conca de Barberà (-4,1%) este locul unde scade cel mai mult.

Afiliații 45 la 45 ani sunt în creștere în Catalonia în ansamblu (3,7%) și în toate regiunile, cu excepția Garrigues (-0,7%). Pe de altă parte, cele de ani sau mai mult cresc cu 5,5% în Catalonia în ansamblu și în toate regiunile, în special în Baix Penedès (8,7%) și Selva (7,7% ) .

Creșterea anuală a numărului de afiliați străini este mai intensă decât cea a afiliaților de Cetățenie spaniolă în toate județele, cu excepția în Noguera

Creșterea de la an la an a filialelor străine (,9%) este mai intensă decât cea a persoanelor de naționalitate spaniolă (2,3%) în Catalonia în ansamblu și în toate județele și Aran, cu excepția La Noguera, unde filialele străine sunt în scădere, iar cele spaniole sunt în creștere. Aceste variații reprezintă 66.571 mai mulți afiliați de naționalitate spaniolă decât acum un an și 52.777 mai mult de naționalitate străină, în Catalonia în ansamblu.

În iulie, pe 83, 4% dintre membrii din Catalonia sunt de naționalitate spaniolă, în timp ce membrii străini reprezintă 08, 6% din total . La Segarra este regiunea cu cea mai mare proporție de afiliați străini (26,5%) și aproape dublează media catalană, în timp ce în Anoia și Berguedà sunt judetele in care este cel mai mic, sub 9%.

Serviciile este sectorul care creste cel mai mult numarul de afilieri în iulie, în raport cu aceeași lună a anului precedent, și evidențiază tarifele din Selva, Alt Empordà și Baix Camp

Sectorul serviciilor, care reprezintă 78, 7% din numărul de membri, a crescut cu 87.571 afilieri in iulie respect in acelasi luna a anului precedent, cifră care reprezintă o creștere de la an la an de 4,4%, cea mai mare dintre toate sectoarele. Toate județele au crescut numărul de membri la servicii, cu excepția Garrigues și Pallars Sobirà. În cifre absolute, se remarcă creșterea Barcelonès (26.577), Baix Llobregat (.460,) și Vallès Occidental (9. ); pe de altă parte, în cifre relative, cele mai mari rate de variație sunt cele din Selva (8,2%), Alt Empordà și Baix Camp (5,4%, fiecare).

Industrial sectorul a crescut cu 2,1% numărul afiliațiilor în iulie față de un an în urmă (9.2021 afilieri). Industria a crescut afilierile la judetele si Aran. Cea mai mare creștere în cifre relative se înregistrează în Garrotxa (5,9%), față de acum un an. În cifre absolute, cele mai mari creșteri sunt situate în Vallès Oriental (902, Osona (922) și fructe de pădure (669).

Constructia, cu o crestere de 6.64 afilierile în Catalonia, comparativ cu aceeași lună a anului precedent, a crescut cu 2,8% de la an la an. . Creșterea este mutată la 20 judeţe. În cifre absolute, cea mai mare creștere este cea a Barcelonès (2.334), în timp ce în cifre relative, cea mai mare creștere este în Montsià (7,5%).

Agricultura este singurul sector care a redus numărul afiliațiilor la asigurările sociale (‑ 3.64) , ceea ce reprezintă o scădere de la an la an de 5,0%. Pe județe, numărul afiliațiilor a scăzut în toate, cu excepția celor 8 și în Aran. În cifre absolute, cea mai mare scădere este în Segrià (‑434 afilieri), în timp ce cea mai mare creștere este cea din Garrotxa (19 afilieri).

În această lună iulie se atinge cel mai scăzut grad de parțialitate de la începutul seriei

În luna iulie, pe 12, 9% din abonamentele din contul altor sunt part-time, o cifră care înseamnă că pentru prima dată se află într-o proporție mai mică decât 09% grad de parțialitate , cel mai scăzut din martie din 2021 (începutul seriei). În cazul femeilor, proporția este , 5%, mai mult decat dublu fata de barbati (, 6%). Terra Alta și Cerdanya sunt județele în care proporția de membri ai lucrătorilor independenți cu fracțiune de normă este cea mai mare (09, 5% eu , respectiv 4%). În schimb, Aran are cel mai scăzut grad de parțialitate (13, 8%). Trebuie avut în vedere faptul că afilierile sunt supuse efectului sezonier.

Alta Ribagorça este județul cu proporția cel mai mare număr de contracte temporare în calitate de membru în numele altora, aproape dublu față de Baix Empordà

În luna iulie, proporția de afilieri la asigurările sociale în numele altora în mod temporar este în 12, 7%, 9, 4 puncte mai puțin decât cu un an în urmă, și continuă tendința descendentă începută în noiembrie din 2021. Regiunea cu un grad mai mare de temporalitate este Alta Ribagorça (19,8%) și aproape dublează gradul de temporalitate al Baix Empordà (09, 7%), care este cel mai mic. Creșterea de la an la an a numărului de membri este mai mare la femei (4,0%) decât la bărbați (3,3%), în iulie

433282 Sursa: Membrii de asigurări sociale au crescut în toate regiunile în iulie, în raport cu anul precedent, cu excepția Garrigues