Proteccio Civil a activat în ALERTĂ planul PROCEDAT pentru Valul de Caniculă Serviciul Meteorologic al Cataloniei informează că județele cele mai afectate marți de temperaturile extreme vor fi Segrià, Noguera , Pla d’Urgell i Garrigues Este recomandat să evitați să fiți în aer liber în orele centrale ale zilei sau să faceți eforturi intense și să aveți grijă deosebită de bătrâni și copii De asemenea, Protecția Civilă menține planul INFOCAT în stare de alertă maximă din cauza riscului ridicat de incendii și solicită extreme precauții în apropierea zonelor forestiere Protecția Civilă a Generalității a activat astăzi Protecția Civilă Planul Cataloniei (PROCICAT) pentru valul de căldură în fața prognozei de temperaturi extreme de la Soare. arte și care va dura toată săptămâna.

Serviciul Meteorologic al Cataloniei (SMC) prezice că temperaturile mai ridicate de marți vor afecta județele Segrià, Noguera, Pla d’Urgell și Garrigues. Episodul de căldură va continua pe tot parcursul săptămânii.

Departamentul of Health a pus în aplicare planul de acțiune pentru prevenirea efectelor posibilelor valuri de căldură asupra sănătății (POCS) în faza 2.

Protecția Civilă a Generalității a solicitat consiliilor să pună la dispoziție locuri răcoroase sau camere cu aer condiționat în cazul în care este necesar să se folosească și să aibă o supraveghere specială a persoanelor în vârstă.75 ani fără sprijin familial sau fără resurse; persoane cu dizabilități fizice sau psihice și limitări de mobilitate; persoane care trebuie să rămână sau să facă activitate fizică în aer liber (inclusiv activități de muncă) și persoane cu boli cronice

)

Protecția Civilă a Generalitati ne amintește de importanța hidratării foarte des și a evitării sporturilor intense în orele cele mai călduroase. Este recomandat ca persoanele care lucrează în aer liber să poarte capul acoperit cu o șapcă și să bea mai multă apă decât de obicei. Sfaturi in caldura

Trebuie să te hidratezi foarte des. Beți multă apă și evitați să beți alcool și să faceți mese copioase. Evitați să ieșiți afară în orele de soare maxim și, prin urmare, sarcini precum cumpărăturile, de preferință la primele ore ale dimineții sau după-amiaza când soarele apune deja. Persoanele care lucrează în aer liber ar trebui să-și poarte capul acoperit cu o șapcă și să bea mai multă apă decât de obicei. Este încă mult Se recomandă ca dacă ieși să faci sporturi precum alergarea sau ciclismul, faceți acest lucru în cele mai calde ore, la primele ore ale dimineții sau seara. Persoanele cu boli cronice, copiii și vârstnicii sunt cei care suferă cel mai mult de efectele căldurii severe. Ei trebuie să fie hidratați des. Rețineți că copiilor și bătrânilor nu le este sete chiar dacă sunt deshidratați. Dacă nu aveți un ventilator sau un aparat de aer condiționat acasă, o soluție bună este să petreceți cel puțin câteva ore într-un loc cum ar fi un mall sau o facilitate publică precum o bibliotecă unde este aer Este recomandat în special să vizitați o dată pe zi, pe cât posibil, la rude sau vârstnicii care locuiesc singuri pentru a se asigura că sunt hidratați și urmează sfaturile în fața temperaturilor ridicate. Daca ai un animal de companie, gandeste-te la starea lui de bine si scoate-l la plimbare in orele cele mai racoroase, asigura-te ca ai la dispozitie apa din belsug in timpul zilei si ca este la umbra.

Puteți urmări mai multe sfaturi pe rețelele sociale @emergenciescat.

Sursă: Protecția Civilă face apel la precauții extreme în fața prognozei de temperaturi extreme de marți