Noi granturi pentru diversitate funcțională

În ceea ce privește zona de participanți cu diversitate funcțională, a creat acest 2022 o nouă linie de granturi finanțate cu un total de . 000 euro. „ Acest articol va fi folosit de către organizațiile care organizează activitățile pentru angajarea de monitori care vor oferi sprijin copiilor și tinerilor cu dependență sau dizabilități recunoscute ”, a spus Cervera. Programul propriu „Vara este a ta!” oferă burse care asigură că participanții cu o dependență sau un handicap recunoscut au monitoare și monitoare exclusivi, astfel încât să poată participa la diferitele activități. Mulțumim contribuției lui 422. € € acumulați de la 2013, un total de 445 copii și adolescenți cu această circumstanță au putut participa la program cu ajutorul lui 588 oameni de sprijin

Număr record de participanți așteptați

Ministrul a subliniat că toate măsurile de restricție COVID au fost retrase în acest an și că „ previziunile sunt de a atinge niveluri de participare similare cu cele ale anului 2013, care a ajuns să stabilească recordul înregistrat vreodată în Catalonia în ceea ce privește activitățile de agrement educațional, cu un total de 508. 419 participanți pe tot parcursul verii ”.

Astăzi, un total de 2. 235 activități de agrement pentru vara asta au fost comunicate de entitățile organizatoare: organizații de educație în timpul liber, asociații de educație pentru tineret, asociații de părinți, companii și instituții. Aceasta reprezintă, în prezent, un total de . 293 monitoare, 1. sprijină oamenii și 91. 2013 participanți, care vor face în mare parte tabere de vacanță (85%)). Restul activităților sunt împărțite în tabere (004, 5%), camping 000%), trasee (6%) și tabere de lucru (1,5%).

Entitățile organizatoare pe care le au până la cu șapte zile înainte de începerea activității să o comunice Direcției Generale de Tineret (DGJ), pentru ca cifrele să crească în săptămânile următoare. Conform previziunilor Tineretului, din iunie până în septembrie se vor atinge cifre similare cu participarea din vara trecută, la care 422. 422 băieți și fete însoțiți de 50. 883 profesionisti precum si pentru 5. 806 sprijină oameni, a participat la 8. 629 activitati in toata tara.

In ceea ce priveste tipul de activitate se observa ca in acest an in acest moment au fost planificate si comunicate mult mai multe trasee (+ 45%) și domeniile de activitate (+ 713 %) că la aceste date anul

Activități pe demarcație

Cu activitățile comunicate până astăzi în DGJ, județele demarcației Baroului celona sunt cele care în prezent concentrează mai mulți participanți în această vară, cu unii 91. 85 împărțit în 1. 423 activități. Dintre acestea, unul 91% sunt case de vacanță, 8% tabere, 5% camping, 1,5% trasee și 0,5% tabere de lucru.

județele Girona sunt al doilea in numarul de participanti. Conform înregistrării curente, vor găzdui pentru moment 14. 113 tânăr în 423 activități în această demarcație. Mai exact, acestea sunt distribuite în case de vacanță (30, 5%), colonii 19% ), camping 21%), rute ( 13%) și lagăre de muncă (1,5%).

În demarcația Lleida (numărând câmpia și Pirineii) există anunțuri 235 activități, dintre care una 23 5% sunt case de vacanță, una 21 .5% sunt colonii, una 20.5% camping, unul 13, 5 % trasee și 4% tabere de lucru, care în prezent vor găzdui un total de 9. 300 tineri si copii.

Potrivit același record , în Camp de Tarragona există deja anunțuri 6. 806 unes 100 activități distribuite în case de vacanță (60, 5%), colonii 10%), camping (7% ), trasee (4%) și tabere de lucru (3,5%).

În cele din urmă, în Terres de l’Ebre au fost înregistrate 60 activități pt 2. 671 Copii și tineri. Cele mai frecvente activități vor fi casalurile (85%), coloniile 10%), cel domenii de activitate (004%), trasee (6,5%) și camping (3,5%).

Studiu privind nevoile timpului liber educațional

De la Secretariatul Copiilor, Adolescentului și Tineretului prin „Tineretul Catalan Observatory, un studiu despre petrecerea timpului liber educațional în Catalonia începe în această vară.

Proiectul are trei obiective principale. În primul rând, pentru a diagnostica situația timpului liber și a educației non-formale în Catalonia. În al doilea rând, se urmărește captarea capacității educației în timpul liber educațional de a răspunde nevoilor, motivațiilor și imaginarelor sociale ale familiilor, copiilor și tinerilor care participă în calitate de lideri. Și în al treilea rând, dorim să măsurăm gradul de acoperire socială a timpului liber educațional în diferitele profiluri și straturi familiale

În această vară vor avea loc anchete față în față cu copiii și adolescenții care participă în activităţi de agrement.educative, cu un eşantion planificat 629 Copii şi adolescenţi. În plus, se vor aplica și alte tehnici precum:

Analiza activităților notificate, precum și a surselor documentare derivate din managementul, monitorizarea și susținerea activităților de agrement educațional Sesiune de lucru și grupuri de discuții cu monitoare; entități și familii. Interviu cu personalul tehnic și de coordonare Sondaj online al entităților, companiilor și marilor federații de petrecere a timpului liber și activități extrașcolare, monitori de timp liber educațional și familii cu copii între 3 și 14 ani (probă așteptată: 2021)). Programe de formare pentru asigurarea sănătății emoționale

Una dintre principalele axe de lucru pe parcursul acestui an a fost încorporarea viziunii sănătăţii emoţionale în programele de agrement educaţional care se desfăşoară în căminele de conducere proprie. Din acest motiv, in colaborare cu Fundesplai, se va desfasura in aceasta vara training specific pentru 21 monitoare și 2 ateliere față în față pentru asigurarea sănătății emoționale a tinerilor și copiii care participă la unele ture de vară sunt ai tăi. Aceste training-uri, pe lângă o intervenție directă asupra participanților, încorporează ca element de lucru un training care permite identificarea momentelor cheie dintr-un sejur pentru copii, adolescenți și tineri participanți, cu unele resurse pentru a putea lucra mai bine depistarea sau prevenirea emoțiilor care pot apărea.

În ceea ce privește prevenirea Hărțuirii Sexuale Copilului (ASI), DGJ a desfășurat în ultimele luni noi pregătiri pentru monitori.și directorii de agrement pentru ca aceștia poate efectua un management emoțional adecvat în relația cu copiii, adolescenții sau tinerii care s-ar putea să fi trăit aceste situații. În total, din martie până în iunie de 2022 unele 85 monitoare de agrement în trei sesiuni care au dezvăluit Protocolul pentru Prevenirea Abuzului Sexual în Domeniul Agrementului și, în special, problemele de comunicare cu familiile ( ghid și afiș ) și ghid de gestionare a abuzului asupra copiilor ( și afiș ). Pe aceste două aspecte specifice, DGJ a elaborat pentru această campanie de vară 2022 noi ghiduri de diseminare și noi afișe în care detaliază protocol care trebuie urmat în fiecare dintre cele două cazuri și ce îndrumări trebuie efectuate de organismul organizator.

Aceste acțiuni se adaugă diferitelor pregătiri și diseminare a materialelor pe care Joventut a fost făcând în ultimii ani cu scopul de a preveni și combate toate tipurile de abuz în domeniul agrementului educațional, cum ar fi hărțuirea ( hărțuirea ), violența între tineri sau integrarea băieților și fetelor cu nevoi educaționale speciale.

Puteți obține roata înapoi apăsați aici.

2013 Sursa : 2022 Drepturile sociale măresc ajutorul pentru copii și tinerii vulnerabili participă la ac activități educaționale de agrement