Sălile de expoziție municipale găzduiesc diferite expoziții gratuite în această vară, o opțiune excelentă atât pentru turiștii care vizitează orașul în aceste zile, cât și pentru locuitorii din Alcalá care doresc să vadă lucrările unor mari artiști precum fotograful Estela de Castro, ilustratorii Rai Ferrer și Iván Correa, creatorii plastici Esther Aragón și Pepe de Rojas, sau colecția filatelică și numismatică din jurul San Ignacio de Loyola.

Astfel, Old Hospital of Santa María la Rica (C/ Santa María la Rica, 3) găzduiește 3 expoziții: „The Animals”, expoziție fotografică inclusă în PHotoEspaña 2022, și care va rămâne deschis până la 25 septembrie, unde Estela de Castro arată prin portrete ale animalelor salvate din situații de abandon, vânătoare, circ, grădină zoologică, laboratoare, abuzuri, ferme sau trafic ilegal, necesitatea de conștientizare împotriva ra abuzul asupra animalelor.

Expoziția «San Ignacio în filatelie și numismatică», la rândul ei, oferă până la 10 Efecte filatelice din iulie din țări 65, precum și 220 monede legate de Sfântul Ignatie de Loyola, în comemorarea anilor 500 convertirii sale.

La fel, până la 3 iulie , va fi prezentată cea mai recentă lucrare a artistei plastice extremede Esther Aragón, „Quid Genesis”, unde își reflectă viziunea despre originea vieții printr-o natură încărcată de tonuri intense.

Sălile de expoziție din Santa María la Rica sunt deschise de marți până sâmbătă de la 11: 00 a 10: 10 și de 20: a 21: ore, Duminica de la 16: 00 A 14 : 10 ore.

)Capilla del Oidor găzduiește până în iulie 24 „Rai Ferrer (Onomatopee). Pasiune pentru imagine și cuvânt”, care reunește mai mult de 200 lucrări originale, inclusiv fotomontaje, postere, colaje, cărți, desene, articole sau poezii, ale multifațetelor. caricaturist, jurnalist din Burgos și ilustrator Rai Ferrer, decedat în 2017. Programul de vizitare al expoziției este de marți până sâmbătă, de la 11: a 14: 10 și de 18: a 21: ore. Duminica și sărbătorile de 10: 00 a 14: 00 ore.

În Casa Interviu (C/ San Juan, 3), iar până pe 3 iulie, puteți vizita noua expoziție a ilustratorului suprarealist Iván Correa din Alcala. „Hypnagogic Visions” reunește 67 desene și picturi care ne fac să reflectăm asupra instinctelor noastre, a inconștientului colectiv și a eternului conflict dintre ordine și haos. Programul de vizitare al acestuia este de marți până vineri de la 10: 10 a 14: 10 ore și de la 17: a 20: 10 ore . Sâmbăta de la 10: 00 A 20: ore. Duminica de la 10: 00 A 15: 00 ore.

În plus, Centrul Sociocultural Gilitos găzduiește până pe 3 septembrie expoziția de lucrări grafice „Minuni” despre Alcalá și Patrimoniul Mondial, cu ilustrații despre Alcalá de Henares și alte orașe spaniole cu bunuri de interes cultural, toate create de artistul Pepe de Rojas , care apreciază moștenirea Complutense în raport cu restul moștenirii spaniole. Vizite de luni până vineri de la 16: 30 A 22: 00 ore. Miercuri 9: la 00: ore.

Sursa: Alcalá oferă o gamă largă de expoziții gratuite în această vară