Președintele Generalității, Pere Aragonès, a subliniat în această după-amiază că „marile proiecte pe care le avem pe masă tractoare pentru reindustrializarea țării au sigiliul Universitatii Politècnica de Catalunya (UPC) ”. Și a dat ca exemple „angajamentul clar față de dezvoltarea cipului european, a supercomputerului sau a hidrogenului verde” .

Șeful Executivului a a evidențiat rolul UPC în cadrul evenimentului comemorativ al anilor 120 ai Școlii de Inginerie Industrială, Aerospațială și Audiovizuală din Terrassa (ESEIAAT ), de la Universitat Politècnica de Catalunya, și inaugurarea rețelei de laboratoare UPC Fab Terrassa.

Pere Aragonès a subliniat că această școală „ a contribuit decisiv la generarea de bogăție și prosperitate împărtășită în Catalonia ”. Și a evidențiat ideile de talent, cercetare și viitor, ca „concepte care definesc activitatea UPC” .

Pentru În ceea ce privește prima idee, președintele a explicat că Catalonia „a devenit în secolul al XIX-lea unul dintre cele mai industrializate teritorii din Europa datorită talentului oamenilor și eforturilor cetățenilor” și a adăugat că „ astăzi ne reindustrializam datorită talentului” . În acest sens, a mulțumit pentru „contribuția esențială a Școlii de a oferi țării talentul necesar pentru a continua această revoluție industrială” .

De asemenea, șeful guvernului a subliniat importanța angajamentului față de cercetare, care, a spus „este cheie și avem nevoie să fie de calitate, cu finanțare stabilă” . În acest context, s-a referit la creșterea cu 70% a finanțării în grupurile de cercetare încorporate în bugetul Guvernului. El a subliniat, de asemenea, importanța formării pentru viitor.

Rețeaua de laboratoare UPC FAB Terrassa acoperă o suprafață totală de aproape 1. 000 m2 destinat promovării creativității studenților și pregătirii în inginerie în secolul XXI. Este alcătuit din Digital Lab, Factory Lab, Creative Lab, Space Lab și Digital Manufacturing Innovation Hub prin Catedra UPC-HP. La UPC FAB Terrassa studenții vor putea să-și producă prototipurile și instrumentele, să realizeze serii scurte de obiecte, să personalizeze alte obiecte, să facă proteze sau dispozitive medicale și să practice reinginerie.

Sursa: Președintele Aragonez: „Proiectele majore de tractoare pentru reindustrializarea țării au sigiliul UPC”