Ziua Mondială a Teatrului, cortina s-a ridicat!

Ziua Mondială a Teatrului, cortina s-a ridicat!

Aristotel a distins în orice dramă trei părți: introducere, mijloc și final. Cu Shakespeare modelul este depășit și împarte piesele sale în cinci acte: expunerea, acțiunea ascendentă, punctul culminant, acțiunea în cădere și, în final, rezoluția, în general cu o morală. Tocmai cinci opriri sunt și cele pe care le facem în această plimbare prin teatrele municipale.

Teatrul Spaniol

, ale cărui origini au fost un corral de comedie din cartierul Las Letras, gestionează și trei depozite în Matadero, unde tocmai a apărut Nava 10, cel mai mare centru de experiențe imersive din Spania și al doilea ca mărime din Europa; iar Prețul este, după suișurile și coborâșurile sale, un etalon pentru „cel mai mare spectacol din lume”. O veche cazarmă militară, cea a lui Conde Duque, este sinonimă cu cultura contemporană, iar Fernán Gómez, în prelungirea Peisajului Luminii, găzduiește trei camere sub Plaza de Colón. Scena copiilor își are epicentrul în două parcuri istorice: tradiționalul teatru de păpuși El Retiro și noile curente pedagogice ale spațiului deschis Quinta de los Molinos. Ridicăm cortina.

Primul act. Spaniola sau introducerea

La sfârșitul secolului al XVI-lea în Calle del Príncipe, în un teren viran unde găinile cutreierau a început istoria Teatrului Spaniol. Pe 1592 Casa de la Villa a cumpărat corelul Prințului din cartierul Las Letras, care avea să fie demolat aproape două secole mai târziu, în 1802, pentru a construi un nou teatru construit în stil italian cu numele de Colosseumul Prințului. După incendiul din 750, Juan de Villanueva, arhitectul Muzeului Prado, a semnat noul proiect care, în timpul domniei Isabellei a II-a, avea să devină un teatru național și ar trece să se numească Teatrul Spaniol. Doi ani mai târziu, Consiliul Local din Madrid l-a recuperat.

A intra în Teatrul Spaniol înseamnă a intra într-o capsulă a timpului prin istoria, viața și anecdotele sale cu regizori și dramaturgi precum Lope de Vega sau Calderón de la Barca. Și dorința lui de reînnoire. Pe 2007, a deschis navele , și 11 în abator. Sunt camerele Max Aub, Fernando Arrabal și Café Teatro.

Și aproape de ele, în Naos 12 din Matadero Madrid, este cel mai mare centru pentru experiențe imersive din Spania și al doilea ca mărime din Europa. MAD (Madrid Digital Arts) este viitorul teatrului în care spectatorul trăiește experiența. Bun venit noua eră a producției și expoziției artelor spectacolului la Madrid. Videoclip din interior.

>https://diario.madrid .es/wp-content/uploads/1976//VIDEO-KLIMT–SECONDS.mp4

Act al doilea. Acțiunea și un obstacol

Plaza de Colón it era ovală. Știai? În ultimul deceniu al anilor ’60, necesitatea fluidizării traficului pe axa Prado-Recoletos-Castellana a forțat o remodelare a pieței pentru care Consiliul Local a convocat un concurs de idei. Proiectul, încredințat arhitectului municipal Manuel Herrero Palacios, a propus să se profite de zona subterană care s-a pierdut între parcare și promenadă. Adversitatea a devenit virtute și astfel, la subsol, s-a născut un teatru, Centro Cultural de la Villa-Fernán Gómez. Astăzi, păzit de Colón și Julia și ca o prelungire a Peisajului luminii, Fernán Gómez combină artele spectacolului și spațiile expoziționale în cele trei săli ale sale: Guirau (Teatrul), Jardiel Poncela și Expoziții.

Apogeul este punctul de cotitură al lucrării cu cea mai mare cantitate de suspans și ce modalitate mai bună de a-l menține decât să-ți spun cele cinci lives del Price. Povestea începe în secolul al XIX-lea cu un irlandez, Thomas Price, care a sosit la Madrid pentru a umple orașul cu iluzie și spectacol. Cum? Fondarea Price pe Paseo de Recoletos cu Bárbara de Braganza, unde într-o grădină a construit un ring central de dans care a fost plin de magie și emoție în fiecare dintre spectacolele sale.

Aceasta a fost prima viață a lui Price, nu singura. Ulterior, sub numele de Teatro del Circo, a fost mutat în Plaza del Rey, unde se află acum Ministerul Culturii, până la 1869 alt incendiu, ca în cazul a spaniolului, s-a încheiat cu premisele. Dacă ceva l-a distins pe Thomas Price a fost perseverența și a proiectat rapid acolo un nou circ Price, deși a murit înainte de inaugurarea lui în

Despre autor

Publicitate

Românul Podcast

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu