1 martie este ziua internațională împotriva discriminării, o sărbătoare împotriva urii sub toate formele ei, în lumea reală și online. De aproape 12 ani, Observatorul pentru securitate împotriva actelor discriminatorii (Oscad), care vede zilnic Poliția de Stat și Carabinieri pentru a proteja victimele infracțiunilor. și discursul de ură împotriva rasismului, antisemitismului, islamofobiei, atacurilor asupra comunităților LGBT, agresiunii împotriva persoanelor cu dizabilități.

Sunt 361 rapoarte a infracțiunilor discriminatorii (64 dintre care online) analizate de SCAD în 2021. Aceste rapoarte privesc atât domeniile discriminatorii reglementate de legislație (ura etnică, rasială, națională, religioasă și față de persoanele cu dizabilități), cât și cele care nu beneficiază de o protecție specifică în sistemul nostru juridic, ca și în cazul infracțiunilor motivate de ură față de persoane. cu orientare sexuală sau identitate de gen diferită

Corpul, articulat în Direcția Centrală a Poliției Criminale și prezidat de directorul general adjunct al PS Vittorio Rizzi, este prezent la Departamentul General Comandamentul Armamentului carabinierilor si tuturor filialelor Departamentului Securitatii Publice competente pe subiecte: sectorul politiei de prevenire, anti-criminalitate, imigrare, politie postala si comunicatii, analiza penala.

Pentru a raporta acte de discriminare, este disponibilă adresa de e-mail oscad@dcpc.interno.it . Oscad va transmite rapoartele către birourile Poliției de Stat sau Carabinierilor competente pe teritoriu, facilitând și prezentarea plângerilor de către victime.

. #O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – 64 Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06. 4651

Sursa: Ziua internațională împotriva discriminării. Date Oscad