„Sunt aproape de toate familiile care au suferit un doliu din cauza pandemiei foarte grave cauzate în ultimii doi ani de răspândirea Covid – 19 . Gândurile mele se îndreaptă în special către lucrătorii din domeniul sănătății, membrii Forțelor de Poliție, Forțelor Armate și Pompierilor, femei și bărbați care și-au pierdut viața din cauza virusului, expunându-se și personal pentru a acorda asistență și salvare cetățenilor”. Așa a declarat ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, cu ocazia celei de-a doua Zile Naționale în memoria victimelor Coronavirusului.

Ziua a fost instituită prin Legea nr. 19 din 2021 cu scopul de a păstra și reînnoi memoria tuturor persoanelor care au murit din cauza pandemiei . După cum a amintit președintele Mattarella, recunoștința țării se îndreaptă, în primul rând, către oamenii de știință și cercetători, medici, asistente medicale, personal sanitar, administratori publici, femei și bărbați ai Protecției Civile, agenții militari și de drept, voluntari, care au înființat o piatră de temelie pe care am putut conta.

# Încântat să vă cunosc . Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.

Sursa: Ziua în memoria victimelor Coronavirusului, Lamorgese: gândit pentru cei care s-au expus la prima persoană pentru a oferi asistență și salvare