Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a anunţat astăzi o nouă remaniere a cabinetului său de miniştri. Acţiunea de remaniere se produce odată cu anunţarea unui înlocuitor pentru Celestino Corbacho care a părăsit recent funcţia de ministru al Muncii şi Imigraţiei pentru a ocupa un loc pe lista electorală a socialiştilor din Catalunia.

Noul ministru al Muncii şi Imigraţiei va fi Valeriano Gómez, iar Trinidad Jiménez, actualmente ministrul Sănătăţii, va prelua cabinetul Externelor, înlocuindu-l pe Miguel Angel Moratinos, informează postul de radio Cadena Ser. O noutate este şi schimbarea purtătorului de cuvânt al Guvernului, Maria Teresa de la Vega, a cărei funcţie va fi preluată de actualul ministru de Interne, Alfredo Perez Rubalcaba.

Schimbări se produc şi la nivelul organizaţiei centrale a PSOE, de unde pleacă secretarul Leire Pajin pentru a ocupa postul de ministru al Sănătăţii, iar Rosa Aguilar o va înlocui pe Elena Espinosa de la Ministerul Mediului Înconjurător. Odată cu această remaniere vor dispărea două ministere, cel al Egalităţii, condus de Bibiana Aído şi cel al Locuinţei, gestionat de Beatriz Corredor. Se pare că acestea vor deveni departamente în cadrul ministerelor de Sănătate şi, respectiv, de Dezvoltare.