Al doilea vicepreședinte al Guvernului a apărat o Europă cu locuri de muncă mai sigure și mai sănătoase împreună cu Comisarul Uniunii Europene pentru Ocuparea Forței de Muncă și Drepturile Sociale, Nicholas Schmit, cu care a avut și o întâlnire bilaterală în cadrul Summit-ului privind locurile de muncă sănătoase.

În discursul său la summit, în care a fost și el însoțit de ministrul basc al Muncii și Ocupării Forței de Muncă, Idoia Mendía, vicepreședintele Díaz a fost direct: „Nu se poate vorbi despre sănătatea globală la locul de muncă dacă nu o facem din muncă decentă, cu respect pentru vremurile indivizilor și familiilor” . În opinia sa, timpul pentru îngrijire este marea datorie etică a societății de astăzi.

Justiția socială este o garanție a sănătății în muncă
Díaz și Schmit, care au promovat directiva deja aprobată privind salariul minim în Uniune, au convenit asupra efectelor pozitive asupra sănătății ale unor măsuri precum creșterea Salariul Minim Interprofesional (SMI). „Lupta împotriva insecurității locului de muncă este sănătatea, de aceea aplicarea politicilor antidiscriminatorii cooperează în construirea unor ecosisteme de muncă sigure și sănătoase”, a spus Díaz, indicând și alte inițiative legislative care au ca rezultat, de asemenea, dreptate socială și muncă decentă, precum reforma muncii, datorită potențialului său de reducere a precarității, sau decretul regal lege care recunoaște dreptul la prevenire al lucrătorilor casnici, până în prezent excluși din acea prevenire a riscurilor profesionale, printre altele.

Strategia Spaniolă pentru Securitate și Sănătate în Muncă Vicepreședintele a mai indicat că în prezent se lucrează la pregătirea o nouă strategie spaniolă pentru securitate și sănătate la locul de muncă, în care perspectiva de gen va juca un rol principal și va fi aprofundat conceptul de sănătate tehnologică, care abordează problemele apărute cu anumite ocupații digitale în deci limitele deconectarii, timpii de lucru sau chiar intimitatea sunt estompate.

„Sănătatea mintală la locul de muncă este marea provocare a secolului XXI”, a insistat ministrul, care a pledat pentru construirea unor contexte de afaceri care să respecte și să demnească toți lucrătorii”, a indicat ministrul, care a încurajat agenții sociali să închidă cât mai curând această nouă Strategie.

. )Campania „Locuri de muncă sănătoase: să relaxăm poverile”Summitul de la Bilbao, sediul EU-OSHA, este axat pe tulburările musculo-scheletale sau TME, un campanie care timp de doi ani a promovat prevenirea în companii pentru reducerea incidenței acestor tulburări. Potrivit cifrelor gestionate de această agenție, aproximativ trei din cinci lucrători din UE declară că au suferit acest tip de alterare la nivelul mușchilor, articulațiilor sau tendoanelor.

Acest lucru afecțiunea, care este una dintre cele mai frecvente cauze de invaliditate, concediu medical sau pensionare anticipată, se datorează nu numai unor factori de risc fizic, ci și unor elemente psihosociale precum nesiguranța locului de muncă, volumul excesiv de muncă sau lipsa limitelor între muncă și viața personală atunci când telecommuting.

Întâlnire bilaterală cu comisarul SchmitDirectiva privind platformele digitale și prevenirea a accidentelor de muncă au fost două dintre subiectele care au fost abordate în cadrul întâlnirii bilaterale pe care ministrul a avut-o cu Schmit.

„Când un muncitor moare la locul de muncă, sistemul eșuează ”, a indicat ministrul, după ce a rememorat 32 revendicările cu n Rezultatele deceselor înregistrate în Spania. Díaz a indicat că infracțiunile care au legătură cu domeniul de activitate vor fi abordate cu Ministerul Justiției, întrucât există dificultăți enorme în investigarea acestora. „Realitatea lumii muncii de astăzi nu are nimic de-a face cu societatea în care au fost concepute aceste tipuri criminale”, a explicat el.

La fel, vicepreședintele și Comisarul a discutat cum să avanseze în ceea ce privește economia socială și în agenda socială europeană în anul viitor, când Spania deține președinția UE în al doilea semestru. „Trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a continua să avansăm în Europa socială pe care o dorim”, a insistat Díaz la finalul întâlnirii.

Al doilea vicepreședinte al Guvernului, Yolanda Díaz, împreună cu, de la stânga la dreapta, comisarul Nicholas Schmit, consilierul basc Idoia Mendía și directorul interimar al EU-OSHA, William Cockburn.

Mai multe informații Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă (EU-OSHA) Sursa: Guvernul Spaniei – Yolanda Díaz și comisarul Schmit pledează la Bilbao pentru o Europă cu locuri de muncă mai sigure și mai sănătoase141122