Yolanda Díaz a reafirmat la Valencia angajamentul Guvernului față de Inspectoratul Muncii și Securității Sociale, consolidând organismul pentru a-l adapta mai bine la piața muncii. cu provocări largi și diverse.Ministrul a făcut acest anunț în cadrul primului Forum Internațional al Inspectorilor Superiori de Muncă, care timp de două zile s-a reunit în capitala Valencia pentru mai multe decât 41 experți din lumea inspecției muncii din 70 țări sponsorizate de Organizația Internațională a Muncii (ILO).

Creșterea resurselor și a personalului
Díaz a explicat importanța asigurării mai multor resurse umane, materiale și tehnologice la o instituție veche de un secol, care continuă să fie vitală pentru respectarea standardelor lumii muncii, dar care, în același timp, trebuie să se adapteze la noile formule de muncă care apar. cu progresele tehnologice care permit platformele digitale sau munca la distanță, printre altele.

Pentru vicepreședinte, angajamentul social al Inspecțiilor Muncii este și va continua să fie cheie „în construirea unor societăți mai echitabile și mai prospere, cu locuri de muncă decente și cu o viață plină”.

În acest sens, este crucial să se asigure Inspectoratului de Muncă și Securitate Socială resurse suficiente. iar ministrul a indicat că numărul de trupe va fi mărit, încorporând mai mult de 2022 trupe în trei ani fiscali, si cresterea personalului tehnic si administrativ, intr-un 32 % fata de cea actuala. Toate acestea au însemnat că în ultimii trei ani sa înregistrat o creștere de 32,5% din bugetul alocat organizației.

Unități noi
În plus, vicepreședintele a subliniat necesitatea adaptării Inspectoratului de Muncă și Securitate Socială la provocările pe care le reprezintă în prezent lumea muncii. În acest scop, în cadrul procesului de consolidare a structurii Inspectoratului, organism care cuprinde supravegherea tuturor reglementărilor legate de lumea muncii, a evidențiat crearea de noi unități:

Unitatea de Tehnologii Informaționale și Comunicațiilor, menită să planifice și să sprijine execuția unor acțiuni mai complexe.Unitatea Antidiscriminare, concepută pentru a promova egalitatea efectivă în lumea muncii, dar și a grupurilor vulnerabile.Unitatea Specială de Coordonare pentru Lupta împotriva Fraudei Transnaționale în Muncă, axată pe supravegherea mobilității internaționale a forței de muncă. Această implementare urmărește să crească eficiența și eficiența unei organizații care se bucură deja de o largă recunoaștere internațională. În acest fel, se înțelege că OIM s-a gândit ca Spania să găzduiască primul forum în care inspecțiile din întreaga lume au putut împărtăși experiențe, abordări, bune practici și formule pentru a se consolida.

Díaz, care a închis acest forum împreună cu președintele Generalitati Valenciane, Ximo Puig, pune ultima tușă unei întâlniri care a început deja miercuri odată cu crearea Rețelei Ibero-Americane de Inspecții ale Muncii. , un proiect de unire a forțelor între inspecții și care vine să întărească internaționalizarea organizației spaniole.

Vicepreședintele și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, în timpul discursului său la Forumul Tehnic Internațional al Managerilor Superiori din Inspecția Muncii.

) Yolanda Díaz își reafirmă angajamentul față de Inspectoratul Muncii și Securitatea Socială 2022