„Astăzi facem un salt calitativ în relația magnifică dintre Franța și Spania”, a asigurat vicepreședintele la summit, la care sa întâlnit și cu ministrul francez al educației naționale, Pap Ndiaye, și cu secretarul de stat francez pentru Economie socială, Marlene Schiappa.

Díaz consideră că această declarație de intenții permite un progres comun promovând solidaritatea și inovarea socială în ambele țări. „Sunt valori din ce în ce mai necesare în schimbarea vremurilor în care suntem cufundați”, a subliniat ministrul în cadrul semnării documentului cu ministrul francez pentru Afaceri Externe și Europa, Catherine Colonna.

Creșterea schimburilor bilateraleObiectivul principal stabilit prin prezenta Declarație de Intenții este creșterea schimburilor bilaterale în vederea promovării entităților din Economie Socială și a instrumentelor de finanțare ale acestora.

În acest scop, se vor face schimb de informații și bune practici despre strategiile și programele de promovare a economiei sociale, precum și finanțarea acesteia, informații derivate din statistici și posibile cadre juridice.

De asemenea, Franța îl va sprijini pe Díaz în Recomandarea Consiliului Uniunii Europene (UE) privind economia socială, care va fi aprobată anul acesta în timpul președinției spaniole a blocului celor douăzeci și șapte, precum și în dezvoltarea Acțiunii. Planul Uniunii Europene UE pentru Economie Socială.

Pe aceste aspecte, vicepreședintele a discutat cu secretarul de stat francez al filialei Marlène Schiappa, care și-a manifestat interesul de a sprijini Spania în promovarea primei rezoluții a Adunării Generale a Națiunilor Unite privind economia socială și solidară, aflată în prezent în negocieri în New York la inițiativa spaniolei.

Vicepreședintele secund a evidențiat la summit determinarea cu care se promovează acest model de producție mai incluziv și mai durabil. „Economia socială este un pilon remarcabil al politicilor noastre economice și sociale și dorim să continuăm să o consolidăm, și la nivel european și internațional”, a asigurat el.

Întâlnire bilaterală cu ministrul educației naționaleÎn întâlnirea cu ministrul Educației Naționale, Pap Ndiaye, Díaz a analizat diverse aspecte legate de formarea pentru muncă. „Mulțumită acestui summit, întărim cooperarea bilaterală în domeniul formării pentru ocuparea forței de muncă, drepturile muncii și dialogul social”, a insistat vicepreședintele, care a explicat că acest tip de acord este cel care facilitează măsurile care îmbunătățesc viața oamenilor.

Acest spirit de mari acorduri transformatoare este cel care conduce această nouă etapă în relațiile bilaterale care este pecetluită astăzi cu Tratatul de prietenie semnat la Barcelona, ​​acordul dintre cele două națiuni vecine care ridică relația bilaterală la cel mai înalt nivel și în care, de asemenea, încadrează promovarea Economiei Sociale și cooperarea în materie socio-muncă. „Sunt sigură că va promova o Europă mai verde, mai socială și feministă”, a încheiat vicepreședintele în discursul său la summit.

Ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, în cadrul întâlnirii.

Sursa: Guvernul Spaniei – Yolanda Díaz întărește cooperarea cu Franța în domeniul economiei sociale