Al doilea vicepreședinte și ministrul muncii și economiei sociale , Yolanda Díaz, a evidențiat munca depusă de inspectorii de muncă la închiderea zilei în care s-a împlinit 100 aniversarea Agenției de Stat pentru Inspecția Muncii și Securității Sociale (OEITSS), care a avut loc la Madrid.

„Inspecția și toți cei care o alcătuiți, sunteți o piatră piatra de temelie a sistemului democratic și întruparea lui în lumea muncii”, a declarat vicepreședintele în acest act comemorativ, în care a fost însoțită de secretarul de stat pentru Ocuparea Forței de Muncă și Economie Socială, Joaquín Pérez Rey, și de directorul OEITSS, Carmen Collado.

Prin evidențierea marii semnificații sociale a muncii încredințate Inspectoratului, care asigură nu numai respectarea drepturilor muncii, ci și ca cu el garantez promovează concurența loială în afaceri, a subliniat ministrul: „Centralitatea muncii în viața noastră, precum și importanța muncii decente, de calitate, sigure și garantate, nu este doar o realitate, ci și scopul și îndrumarea Inspectoratului de Muncă și Securitate Socială” .

Mai ales acum, după aprobarea reformei muncii, munca Inspecției Muncii pentru a aborda temporalitatea, acea anomalie care apasă pe piața muncii spaniolă. .

Inspecția a jucat un rol esențial în depistarea masivă a angajării contractelor temporare frauduloase și conversia corespunzătoare a contractelor temporare în contracte pe durată nedeterminată. În 2021 a fost atins numărul de înregistrare al 370.000 contracte.

Intervenția dumneavoastră are a fost hotărâtor în promovarea campaniilor care să facă egalitatea reală și eficientă cu monitorizarea respectării plății salariului minim către persoanele angajate la domiciliu și a reușit să avanseze vremurilor cu depistarea și regularizarea a mai mult de 22.00 pe cont propriu, cu certificate de lichidare în valoare de peste 33 milioane de euro.Una dintre cele mai complexe acțiuni cu care se confruntă agenția este campania privind discriminarea salarială pe criterii de sex, din cauza dificultății pe care o implică depistarea și demonstrarea acestor situații. Cu toate acestea, anul trecut au fost realizate mai mult de 1.100 acțiuni în acest domeniu și mai mult de 2.100 în campania privind măsurile și planurile de egalitate. Din aceasta luna martie, pentru companiile care au 100 mai multi angajati, este obligatoriu sa aiba un plan de egalitate. Inspectoratul și-a consolidat acțiunile în acest domeniu în acest an.

„Poate că nimeni nu este mai conștient decât Inspectoratul că în spatele acestor numere de dosare se află oameni. și realități foarte complexe”, a precizat ministrul, care a apreciat și munca și dăruirea lucrătorilor Inspecției în perioada pandemiei și efortul enorm pe care l-au depus pentru a pune în aplicare ordinea juridico-muncă. Implicarea lui a făcut posibil să fie mai mult de 40.010322. acțiuni în controlul ERTE.

Angajamentul Ministerului Muncă și Economie Socială, la care este atașată OEITSS, cu activitatea desfășurată de Inspecție se concretizează cu o consolidare a forței de muncă la toate scalele și majorarea prevăzută în bugetul acestuia pentru acest an de

. la sută, până la atingerea 194 milioane de euro.În actul comemorativ, desfășurat la Ministerul Muncii și Economiei Sociale, au fost acordate în premieră distincții nu doar inspectorilor, ci și sub- inspectori și inspectori adjuncți și personal administrativ al Agenției cu o vechime mai mare de 40. Până în prezent, s-a făcut doar celor care au avut 33 ani de serviciu.

Sursa: Guvernul Spaniei – Yolanda Díaz celebrează Inspecția Muncii drept „piatra de temelie a sistemului democratic”