#Spania – Vicepreședintele secund și ministru interimar al Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, a anunțat că acțiunea Inspectoratului de Muncă și Securitate Socială privind condițiile de salarizare și situația prevenirii hărțuirii la locul de muncă va fi consolidată în cadrul întâlnirii menținute cu Amanda Gutiérrez, președintele sindicatului majoritar al fotbalului feminin, Futpro.

„Prin Inspectoratul de Muncă și Securitate Socială acționăm în favoarea egalității, evitând discriminările pe criterii de gen, corectând diferențele salariale. Când se constată discriminare salarială, înseamnă că sunt încălcate drepturile fundamentale”, a spus vicepreședintele. de asemenea, plănuiește să se întâlnească pe tot parcursul zilei cu reprezentanți ai Asociației Fotbalistelor Spaniole (AFE) și cu o delegație a Ligii de fotbal feminin (Liga F).

Acțiuni de inspecțieDíaz a explicat că în cadrul activității obișnuite a Inspectoratului s-au desfășurat acțiuni în materie de egalitate, dar de acum înainte, o campanie axată pe controlul discriminării salariale în cluburile profesioniste de fotbal sau societățile sportive cu răspundere limitată (SAD).

Vicepreședintele a explicat că diferențele de remunerare trebuie să fie motivate, trebuie să fie obiective și rezonabile. „Când există, trebuie să aibă anumite domenii. Ceea ce nu poate fi este că există diferențe de salariu pentru faptul de a fi femei”, a spus Díaz, care a amintit de diferențele abisale de salariu dintre profesioniștii din fotbalul feminin și colegii lor bărbați.

De asemenea, Díaz a indicat că Inspecția va acorda o atenție deosebită verificării obligațiilor în ceea ce privește planurile de egalitate, adoptarea de măsuri în legătură cu hărțuirea sexuală și pe criterii de gen sau reconcilierea vieții de familie cu cea profesională.

În paralel, va fi transmisă o scrisoare cluburilor din prima divizie feminină de fotbal în care li se va reaminti obligația de a garanta aplicarea protocolului de prevenire și intervenție împotriva hărțuirii sexuale și/sau sexuale.„Continuarea promovării egalității în locul de muncă este crucial pentru a lupta împotriva violenței sexiste, dar este cheie și pentru combaterea stereotipurilor sexiste care, după cum se vede, par normale în unele structuri din țară”, a precizat vicepreședintele interimar.

Sancțiuni pentru nerespectareNerespectarea reglementărilor în vigoare în cazul, de exemplu, încetarea a oferi protecție împotriva hărțuirii pe criterii de sex a lucrătorilor, poate atrage săvârșirea unei infracțiuni și societatea riscă să fie sancționată cu amenzi care urcă până la 7.500 de euro pt. abateri grave si de la 7.501 euro la 225.018 euro pentru cele foarte grave.

Acțiunea Inspectoratului de Muncă și Securitate Socială în materie de egalitate se desfășoară permanent și este integrată în programarea anuală a acestuia pe întreg teritoriul național. Această activitate a fost consolidată și prin semnarea Convenției 190 a Organizației Internaționale a Muncii privind eliminarea violenței și hărțuirii în lumea muncii.

În acest sens, este de remarcat în cadrul Inspectoratului Muncii recenta înființare a Oficiului de Stat pentru Lupta împotriva Discriminării pentru promovarea și coordonarea tuturor acțiunilor desfășurate de acest organism -dependent de Ministerul Muncii-, în materie egală. tratament și oportunități și lupta împotriva discriminării în accesul la angajare, formare profesională, promovare profesională și condiții de muncă, în special salarizare, acordând o atenție deosebită egalității între femei și bărbați.

Al doilea vicepreședinte și ministru interimar al Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, și președintele sindicatului majoritar al femeilor de fotbal, Futpro, Amanda Gutiérrez.

Etichete: Egalitatea Sursa: Guvernul Spaniei – Yolanda Díaz anunță acțiuni ale Inspectoratului Muncii pentru apărarea drepturilor și egalității în fotbalul feminin