– Președintele a vizitat lucrările Centrului de Învățământ Infantil și Primar Doctor Álvaro Esquerdo și Centrului de Educație Specială Secanet

– Vicent Marzà subliniază că Guvernul Valencia respectă angajamentul de a îmbunătăți infrastructura educațională și de a crea locuri de muncă

– Generalitat alocă mai mult de 30 milioane de euro pentru a îmbunătăți 25 centrele de învățământ din Marina Baixa Villajoyosa.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a subliniat că Villajoyosa este orașul din Marina Baixa în care Generalitat a investit cel mai mult pentru îmbunătățirea infrastructurilor școlare, cu mai mult de 27, 5 milioane de euro, care generează aproape 700 locuri de munca in sectorul constructiilor.

„Astăzi este o zi îmbucurătoare pentru că inversăm și schimbăm panorama infrastructurii educaționale din Villajoyosa datorită investiției Generalității de aproape milioane de euro”, a remarcat Puig, după vizita sa la Villajoyosa, împreună cu ministrul Educației, Culturii și Sportului, Vicent Marzà, pentru a afla din prima mână despre starea lucrărilor Centrul de Învățământ Infantil și Primar Doctor Álvaro Esquerdo și Centrul de Învățământ Special Secanet.

Președintele a mulțumit, de asemenea, primarului din Villajoyosa, Andrés Verdú, și întregii corporații municipale „pentru cooperarea lor în planul Edificant”, care a permis acțiuni de îmbunătățire în majoritatea centrelor educaționale locale. .

În prima dintre vizitele la centrul Doctor Álvaro Esquerdo, Ximo Puig a putut verifica progresul acțiunilor în curs de desfășurare de către Ministerul Educației, prin planul Edificant, și că are o investiție de peste 6 milioane de euro.

„Acest centru este paradigma depășirii unui model urban datorită amplasării într-un spațiu spectaculos, cu vedere la mare, precum și un exemplu de cooperare între Consiliul Local și Generalitate. și despre ce este sistemul de învățământ public din Valencia”, a subliniat președintele.

Obiectivul este ca lucrările centrului, care se află în întregime în barăci structurale, să fie finalizate în anul universitar care urmează și ca comunitatea educațională să se poată muta în trimestrul II al anul universitar, așa cum a planificat Consiliul orașului Villajoyosa.

Când infrastructura va fi terminată, va găzdui 450 studenți și va avea două săli de clasă gratuite pentru 2 ani -bătrâni, sală de sport, terase și piste, sală de mese pentru 360 studenți în două schimburi și bucătărie proprie. Toate acestea cu aer condiționat și sisteme de iluminat cu eficiență energetică ridicată.

La rândul său, ministrul regional al Educației, Culturii și Sportului, Vicent Marzà, a subliniat că aceste acțiuni demonstrează că Generalitati „îmbunătățește infrastructurile educaționale, procesele educaționale, creează locuri de muncă și bine -a fi faţă de cetăţean”. În plus, el a adăugat că „răspundem unei pretenții istorice pentru ca copiii și profesioniștii din educație să fie în cele mai bune condiții posibile”.

Marzà s-a referit, de asemenea, la importanța cooperării dintre administrații „pentru a pune copiii și profesorii în centru și a continua să avanseze” și a mulțumit profesioniștilor centrelor de învățământ „munca lor zilnică pentru educația noastră” .

După această vizită, Ximo Puig s-a deplasat la Centrul de Educație Specială Secanet, unde a vizitat noile facilități pentru a afla despre acțiunile de îmbunătățire a eficienței energetice și a accesibilității. În această infrastructură, care este deja terminată, Conselleria a investit 760.30. euro, prin planul Edificant.

În acest sens, președintele a mulțumit profesioniștilor centrului pentru „efortul și dăruirea” lor față de copiii acestui centru și și-a exprimat satisfacția de a vedea obiectivele Generalitati de „egalitate, depășirea dificultăților și căutarea unor spații de conviețuire comună”.

De remarcat faptul că acest centru are în derulare un proiect de inovare educațională pentru acest curs numit „Generații Biosănătate” în care Ministerul Regional investește 1.779 euro.

Este un proiect de centre grupate, la care participă alte patru școli și care ia naștere din experiența în executarea programelor de inovare în domeniul mediului și ecologic în mod experiențial.

Inovațiile care sunt dezvoltate încearcă să motiveze studenții în învățare și să participe la managementul mediului, pe lângă lucrul într-un mod interdisciplinar și schimbul de experiențe și reflecții cu comunitatea și dezvoltarea activ direcționată. proceselor de îmbunătățire a mediului.

Alte activități educaționale în Villajoyosa

Alte facilități educaționale în construcție în Villajoyosa este CEIP Gasparot, care se află în întregime în barăci structurale.

Lucrările de construcție au început în septembrie 2021 cu o investiție a Ministerului de 6,9 ​​milioane de euro și prognoza este ca profesorii centrului iar elevii vor începe cursurile în noile facilități la începutul anului viitor.

Acest centru nu face parte din planul Edificant, este construit direct de Conselleria și va avea capacitate pentru 450 studenți, două săli de clasă gratuite pentru copii de 2 ani, o sală de sport, locuri de joacă și terenuri, o sală de mese pentru 360 elevi în două schimburi și propria bucătărie. Toate cu aer conditionat si sisteme de iluminat cu eficienta energetica ridicata.

Conselleria execută, de asemenea, extinderea IES Marcos Zaragoza, unde va investi Generalitati 11,4 milioane euro, prin planul Edificant. De asemenea, au început îmbunătățiri în CEIP Hispanidad, cu peste 1 milion de euro, și CEIP Mare Nostrum, pentru mai mult de 1,1 milioane de euro.

Peste 42 investiții în Centrele Marina Baixa

Generalitatea a investit mai mult de 360 milioane de euro pentru a îmbunătăți 27 centrele de învățământ din Marina Baja. Unele acțiuni care generează peste 1.000 locuri de muncă în sectorul construcțiilor și care au făcut posibilă adaptarea centrelor din orașe din l’Alfàs del Pi, Altea, Benidorm, Benimantell, Callosa d’en Sarrià, Polop, Relleu, Tàrbena și Villajoyosa.

Sursa: Ximo Puig subliniază că Generalitat demnifică centrele de învățământ din Villajoyosa cu o investiție de peste 27 milioane de la …