Pasagerii Wizz Air vor plati o taxa daca vor sa transporte in cabina un bagaj cu dimensiunile mai mari de 42x32x25 centimetri, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, operatorul low cost. Taxa pentru astfel de bagaje este de zece euro.

Masura va intra joi in vigoare, pentru pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru calatorii incepand cu 24 octombrie. In prezent, transportul bagajelor in cabina este gratuit, scrie Mediafax.ro.

Bunurile cumparate in aeroport, dupa controlul de securitate, vor fi permise in continuare in mod gratuit in cabina.

Astfel, pasagerii care vor transporta in cabina bagaje cu dimensiuni cuprinse intre 42x32x25 centimetri si 56x32x25 centimetri, vor trebui sa plateasca o taxa online de 10 euro. Pentru dimensiuni mai mari, dar pana la 50 de kilograme, calatorii sunt obligati sa le trimita la cala, unde tariful este de 15 euro.

Taxa de 10 euro este valabila doar pentru plata online, la achizitia biletului, pentru ca daca pasagerul se hotaraste in aeroport, la check-in, ce bagaj ia in cabina, taxa ajunge la 20 de euro.

Din testele facute de Wizz Air reiese ca in urma acestei decizii, circa 25% dintre pasageri vor continua sa ia bagaje mari cu ei in cabina. Tinand cont ca operatorul de transport aerian din Ungaria transporta aproximativ 2,8 milioane de calatori pe an in si dinspre Romania, rezulta incasari suplimentare din taxa de bagaje de circa 7 milioane de euro.

„Ne asteptam ca toate rutele sa se bucure de mai mult spatiu si sa se imbunatateasca astfel timpul de instalare in avion”, a declarat Daniel de Carvalho, corporate manager la Wizz Air.

El a mai spus ca in prezent o treime dintre pasageri merg cu valize mari in cabina si mai putin de jumatate duc bagajele la cala.

Compania va introduce taxa in toate tarile in care opereaza, cu exceptia Ucrainei.