Compania Wizzair a decis, în urma accidentului din Alpii francezi, să modifice de urgenţă protocolul de securitate din cabina piloţilor. Astfel, începând de acum, în cabina de comandă a avionului, niciodată nu va rămâne o persoană singură.

Potrivit unui comunicat de presă, Wizz Air a revizuit procedurile de securitate în cabina aeronavelor şi a creat un protocol nou, care garantează că în cabina aeronavei vor fi prezente două persoane.

Dacă unul din piloţi iese din cabină, imediat va intra un membru al echipajului, anunţa compania ungară, care mai precizează că noua procedură a fost aprobată de Autorităţile Aviaţiei Civile din Ungaria.

Măsura de modificare a protocolului de securitate este adoptată după ce ancheta accidentului din Alpii francezi a indicat că tânărul copilot Andreas Lubitz, rămas singur în cabină, a acţionat butonul de coborâre a avionului, prabuşindu-l intenţionat.

Wizz Air este una din companiile low-cost cele mai utilizate de românii din Spania şi este prima care anunţă modificarea protocolului de securitate în cabină. Potrivit datelor furnizate de companie, numărul total al pasagerilor săi a fost de aproximativ 14 milioane.