Organizatiile PDL din diaspora se pregatesc sa emigreze la alt partid cu tot cu membri, dupa ce l-au „mandatat” pe presedintele organizatiei, William Brinza, sa poarte discutii cu alte formatiuni politice in acest sens.

Scopul acestei actiuni este, potrivit deputatului PDL, William Brinza, gasirea unui partid care „este dispus sa construiasca ceva bun pentru romanii din strainatate„.

William Brinza precizeaza ca membrii organizatiilor din diaspora sunt nemultumiti de faptul ca romanii din strainatate nu sunt reprezentati in conducerea PDL. El a declarat, pentru publicatia noastra, ca multi membri ai PDL Diaspora nu sunt de acord cu intoarcerea in partid a senatorului Viorel Badea, care a fost plecat timp de cateva luni la USL, dar mai ales de faptul ca in Biroul Permananent National al PDL nu a fost gasit un loc si pentru diaspora.

Eu sunt in PDL, dar dupa conferinta partidului si dupa intoarcerea lui Viorel Badea, cei din diaspora sunt foarte suparati. Un individ care a plecat 3 luni de zile, timp in care a denigrat totul de la Presedinte pana la partid, cum va veni la toamna sa ceara votul si cum va face echipa cu noi dupa ce ne-a innegrit peste tot timp de 3 luni de zile. In conditiile acestea, dar si din cauza ca la motiunea la care a fost prezentata la conventia PDL, organizatia Diaspora nu a avut un capitol concret, ei (n.n. membrii din strainatate) nu sunt prea fericiti si in cazul in care doresc sa am vreo negociere cu un alt partid politic, ei imi dau aceasta libertate sa am aceasta negociere dupa care sa le transmit si lor ceea ce a transmis acel partid ca va face pentru romanii din strainatate„, ne-a precizat deputatul PDL, William Brinza.

Presedintele PDL Diaspora recunoaste ca este deschis discutiilor cu toate partidele de pe esichierul politic pentru o posibila iesire din Partidul Democrat Liberal.

Nu imi caut partid, dar am mandat de la toti presedintii de organizatii, cu care m-am vazut la Bucuresti la conferinta PDL, de a discuta cu orice partid politic care vine cu un program concret pentru diaspora, deci nu pentru William  Brinza ci pentru diaspora„, declara deputatul PDL, William Brinza.

Eu imi doresc totusi sa am deschiderea in Partidul Democrat Liberal, pentru ca a fost totusi primul partid care a inceput pentru prima data o contructie pe international pentru romanii din strainatate„, a mai spus William Brinza care sustine ca beneficiaza de sprijinul a 90 la suta dintre liderii filialelor PDL din strainatate.

Neintelegerile dintre deputatul Brinza si senatorul Badea au marcat activitatea organizatiei PDL Diaspora in ultima vreme, iar odata cu schimbarea conducerii partidului, cei doi se afla intr-o rivalitate deschisa.