Doi cetățeni români care munceau în agricultură au murit în regiunea Zaragoza, un tânăr de 29 de ani s-a înecat în Navarra și un alt compatriot și-a pierdut viața în Extremadura.

Au căzut cu mașina într-un bazin cu apă

Cei doi români care se aflau la muncă în Ricla, Zaragoza, au murit înecați după ce au căzut cu mașina într-un bazin de acumulare cu apă.

Accidentul s-a petrecut luni, dis-de-dimineață, într-o zonă agricolă, după ce mașina a intrat într-un gard și a căzut într-un bazin cu o adâncime de cel puțin 3 metri.

Corpurile celor doi români au fost găsite a doua zi de agenții de la Garda Civilă, care bănuiesc că victimele au încercat să scape din bazin, dar leziunile suferite și lipsa vizibilității le-au zădărnicit eforturile.

Cei doi români erau muncitori sezonieri în agricultură și munceau în localitatea La Almunia de doña Godina. Corpurile lor au fost ridicate de medicii legiști pentru realizarea autopsiei.

Tragedie în Extremadura

Temperaturile au fost extrem de ridicate în timpul weekendului trecut și mulți oameni s-au îndreptat spre locuri de scăldat.

Un alt cetățean român și-a pierdut viața, duminică, în timp ce înota în bazinul de la Villalba de los Barros (Badajoz).
Bărbatul de 45 de ani înota în apele bazinului și la un moment dat a dispărut.

Serviciile de urgență au fost alertate la ora 17:45, iar scafandrii au reușit să recupereze corpul neînsuflețit al românului la ora 20.

Tânăr de 29 de ani înecat în Navarra

Un alt accident tragic s-a petrecut sâmbătă, la un lac de acumulare din Alloz.

După cum a informat pompierii din Navarra, trupul tânărului, a cărui naționalitate nu a putut fi confirmată, dar care avea nume românesc sau moldovenesc, a fost recuperat din apele lacului, Esténoz (Guesalaz).