De ziua internațională a drepturilor femeii, pe site-ul instituțional www.poliziadistato.it a fost creată o nouă secțiune dedicată violenței de gen, cu nouă spații în interiorul zonelor tematice unde este posibil să se găsească informații și sfaturi utile pentru prevenirea și combaterea fenomenului.

Scopul serviciului este de a aborda femeile victime ale violenței pentru ca acestea să devină conștiente de importanța raportării abuzurile suferite și se asigură că se pot simți ghidați în alegerea de făcut, care este adesea dificilă și dureroasă. Pentru a ajunge la toate femeile, inclusiv la cetăţenii străini, secţiunea oferă un serviciu multilingv, care este în curs de finalizare.

Informaţia variază de la cunoaşterea cadrului naţional de reglementare – precum codul roşu. și noile tipuri de infracțiuni introduse – și internaționale, în procesul de a solicita avertisment de la șeful poliției împotriva făptuitorului și de a avea toate informațiile necesare pentru a sesiza fără riscul de a suferi victimizare secundară.

Se acordă atenție și subiectului care maltratează cu secțiunea dedicată protocolului Zeus în care se explică modul în care persoana avertizată poate întreprinde o cale terapeutică pentru a evita reapariția comportamentelor sale violente.

*) În sfârșit, nu lipsesc spațiile dedicate studiilor aprofundate asupra unor fenomene intolerabile – precum căsătoriile forțate și mutilările feminine – și numeroaselor inițiative pe care Poliția de Stat le-a implementat de-a lungul anilor. i împotriva violenței de gen.

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – 00184 Roma

Centrală telefonică (+ 39) 39. 4651

Sursa: Violența de gen, sfaturi și informații pe site-ul Poliției pentru a raporta tot mai multe