Ministrul Drepturilor Sociale, Violant Cervera, a efectuat o vizită instituțională la Reus, unde a vizitat Casal Cívic i Comunitari Reus-Rambla și a inaugurat remodelarea Echipamentului Civic Sant Josep Obrer din Reus, împreună cu „Primarul de Reus, Carles Pellicer; delegatul Guvernului la Tarragona, Teresa Pallarès; secretarul pentru Locuințe și Incluziune Socială, Carles Sala; directorul general al Acțiunii Civice și Comunitare, Cesca Domènech; și directorul Serviciilor Teritoriale din Tarragona, Daniel Sagalà.

În timpul inaugurării remodelării unității Sant Josep Obrer de Reus, ministrul a remarcat că această facilitate este „ un spațiu special conceput pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor utilizatorilor săi, cu spații mai spațioase, versatile și bine luminate. Un spațiu în care vom continua să lucrăm pentru a face posibil ca toată lumea să aibă oportunități și ca toată lumea să aibă o rețea de sprijin.” Cervera a subliniat, de asemenea, că Centrul Civic și Comunitar din Sant Josep Obrer de Reus, „ca toate facilitățile civice ale Departamentului pentru Drepturi Sociale, este un spațiu deschis pentru relații și conviețuire. , din care dorim să contribuim la impregnarea societății noastre cu atitudini de respect față de mediu.”

Investiție de . 295 € în lucrările de îmbunătățire

Anul trecut au fost finalizate lucrările de remodelare și reforma integrală a Echipamentului, care are Centrul Civic și Comunitar – Sant Josep Obrer, Oficiul pentru Afaceri Sociale și Familii din Reus (OASF) și un Punct Omnia. Aceste lucrări de îmbunătățire au făcut posibilă o utilizare mai eficientă a spațiilor generate în interior, îmbunătățind dotările și finisajele interioare, cu spații mai spațioase, versatile, confortabile și bine luminate. Departamentul Drepturilor Sociale a investit 564 în lucrările de îmbunătățire. Se estimează că acest echipament, inaugurat la data de 1993, are ceva 101. utilizatori anuali, de asemenea, au participat OASF 21.101 oameni în timpul 2021.

Ministrul a vizitat și Casal Cívic Reus-Rambla, deschis în , care constă dintr-un serviciu de mese-cafeteria, coafor și podologie și oferă activități pentru tineri, adulți, copii și organizații, având ca scop îmbunătățirea comunității, promovarea dezvoltării integrale a persoanei, promovarea valorilor civice și susținerea țesutului asociativ.

Facilități civice

Centre civice și comunitare sunt un tip de civic echipamente cu misiunea principală de structurare a comunității, în scopul promovării coeziunii sociale, echității, înrădăcinarii și a sentimentului de apartenență la țară, precum și promovarea transmiterii valorilor civice care să permită îmbunătățirea calității vieții cetățenilor printr-un ansamblu de servicii si resurse disponibile intregii comunitati

Functiile Oficiilor pentru Afaceri Sociale si Familii cetatenie, atat colectiv cat si ind asupra tuturor prestațiilor sociale și de asistență familială existente oferite de Generalitat; deruleaza procedurile si procedurile necesare pentru a se bucura de aceste beneficii si a promova si sustine actiuni culturale, sociale si civice care promoveaza dezvoltarea tesaturii asociative din cartiere.

Reteaua Omnia este un program de interventie sociala. , care folosește tehnologia ca instrument de îmbunătățire și promovare, atât individual, cât și colectiv, a incluziunii și conexiunii oamenilor la comunitate. Există 40 Puncte Omnia în toată Catalonia pentru a promova incluziunea socială, a promova dezvoltarea comunității, învățarea și formarea digitală și pentru a încuraja inserția socio-muncă.

Sursa: Violant Cervera inaugurează remodelarea Echipamentului Civic Sant Josep Obrer de Reus