După anii grei ai pandemiei, publicul este invitat să preia proprietatea Grădinilor și să se bucure de primăvară și vară într-un mediu verde privilegiat chiar în centrul orașului Anul acesta, până la șase personalități catalane ale culturii – acest lucru este înțeles în sensul său cel mai larg – își vor etala talentul în Grădina/Pădurea Palau Robert. Aceștia vor fi însoțiți și intervievați de scriitoarea și jurnalista Elisenda Roca Primul invitat va fi artistul, dansatorul și coregraful Cesc Gelabert, a doua zi 17 iunie la 19:00

Proiectul lucrează pe ideea pădurii ca transmițător de vibrații culturale. În fața orașului, pădurea ne permite să ținem ambuscadă, ne deschide o lume magică și evocatoare, plină de viață, permițându-ne totodată să ne regenerăm. În acest habitat al pădurii, al Grădinilor, diferiți protagoniști ai vieții catalane vor articula un discurs personal care, lucrând din diferite discipline, îi invită pe cetățeni să vină să-i asculte, să participe la ideile lor și la intervenția pe care o vor face. au dezvoltat special pentru Robert Palace Gardens.

Din acest concept dorim să transformăm Robert Palace Gardens într-un difuzor puternic. cuvântul către lumea artistică și culturală a orașului și a țării, în același timp cu care devine o agora de referință în Barcelona. O agora deschisa publicului, conectata la facilitatile culturale ale orasului dar cu un discurs propriu conceput pentru toate publicurile.
Fiecare actiune va avea un protagonist care va fi conceput întreaga propunere. Fiecare acțiune va fi însuflețită cu spectacole și surprize care vor completa și interacționa cu acțiunea vorbitorului. Prima dintre aceste sărbători, în ziua 19 de iunie la 19 h, va avea ca protagonista artistul Cesc Gelabert, care va fi intervievat si insotit de Elisenda Roca.

Cesc Gelabert este unul dintre cei mai influenți coregrafi și dansatori ai momentului. Ca artist emblematic și extrem de versatil, el a adus o contribuție semnificativă la crearea unei culturi a dansului în Catalonia, Spania și în lume. A colaborat cu personalități precum Fabià Puigserver, Núria Espert, Montserrat Caballé, Carles Santos, Frederic Amat, Mario Gas, printre alții. A primit premii precum Premiul Național de Dans al Cataloniei, Medalia de Aur pentru Artele Spectacolului, Premiul Ciutat de Barcelona, ​​Premiul Național pentru Dans de la Ministerul Culturii, Premiile Max, The Herald Premiul Angel, Premiul Butaca și Aisge Actúa, printre altele.

Sursa: Vino în Grădini pentru a asculta viitorul!