Teresa Romero, prima persoana infectata cu Ebola, in Europa, a obtinut un nou rezultat negativ, astazi, la cel de-al doilea set de analize care confirma vindecarea pacientei.

„Se indeplinesc cerintele de vindecare”, a spus doctorul José Ramón Arribas, seful sectiei de Boli Infectioase de la spitalul Carlos III din Madrid, citat de El Pais.

Cel de-al doilea set de analize confirma faptul ca virusul nu se mai afla in sange si Teresa Romero va fi scoasa curand din izolarea totala pe care a suportat-o pana acum.

Tratamentul primit de Teresa Romero a constat in doua metode experimentale simultane: administrarea unui medicament antiviral si a unui lichid cu anticorpi, provenit de la o persoana vindecata de Ebola.


Deocamdata nu se stie care a fost cauza precisa a vindecarii pacientei, dar infectarea cu Ebola a produs pana acum o mortalitate de 70% in randul pacientilor din Africa.

Asistenta, in varsta de 44 de ani, a fost internata in 6 octombrie la spitalul Carlos III din Madrid, dupa ce a fost depistata cu Ebola. In sectia speciala a spitalului din Madrid continua sa fie internate 15 persoane, care nu prezinta simptome, dar se afla sub supraveghere din motive de precautie.


Teresa Romero s-a infectat cu Ebola dupa ce i-a ingrijit ca asistenta medicala pe cei doi misionari catolici, decedati la Madrid, dupa ce au fost adusi din Liberia si Sierra Leone.

Epidemia de Ebola continua sa produca victime in Africa, in tari precum Guinea, Sierra Leone si Liberia, unde se inregistreaza 9000 de infectari. 

{loadposition related}
{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}