O femeie de nationalitate americana a reusit sa elimine prejudecatile privind varsta si limitele acesteia, reusind sa inoate 166 de km din Cuba pana in Florida.

Inotatoarea americana Diana Nyad a ajuns cu bine in Florida, dupa 52 de ore in care a parcurs inot distanta dintre Cuba si coasta Key West.

Femeia a reusit aceasta performanta la a cincea incercare. De aceasta data, Diana Nyad a inotat fara cusca de protectie anti-rechini, dar cu o protectie mai buna impotriva meduzelor.

„Oricand poti sa-ti atingi obiectivele daca nu te resemnezi prin faptul ca esti batran”, a spus Diana Nyad dupa ce a ajuns luni la ora locala 13 pe coasta Key West din Florida, in prezenta autoritatilor locale si multimii de fani care o asteptau.


Inotatoarea in varsta de 64 de ani si-a inceput calatoria sambata de la Clubul Nautic International Hemingway din La Habana.
Pe toata durata traversarii a fost asistata de o echipa de specialisti formata din 39 de persoane: scafandri, medici si marinari.

{loadposition videodiananyad}


De-a lungul carierei sale, Nyad s-a dovedit a fi cea mai buna inotatoare din lume pe distante lungi, stabilind si un record de 7 ore si 57 de minute inot, in jurul insulei Manhattan, cand avea 50 de ani.

Din Cuba pana in Florida (S.U.A.) a mai incercat sa ajunga inot si Chloe McCardel in luna iunie, dar a fost nevoita sa abandoneze dupa 11 ore, din cauza meduzelor. Ultima incercare ii apartine inotatoarei Penny Palfrey care in 2012 a fost infranta de puterea curentilor marini.

Singura inotatoare care reusise performanta de a parcurge inot distanta dintre Cuba si coasta Statelor Unite ale Americii este Susie Malroney, in 1997, care a avut protectie anti-rechini.

{loadposition publi-in-article}