Aproape 600 sunt femeile victime ale agresiunii care s-au revoltat în 2020 către rețeaua de urgențe a spitalului Modena. Este una dintre datele cuprinse în raportul ilustrat la sediul provinciei Modena, colectat de Observatorul împotriva violenței de gen în colaborare cu Ausl și Policlinico di Modena. La prezentare a intervenit prefectul de Modena, Alessandra Camporota, subliniind că „raportul ne arată o imagine îngrijorătoare a fenomenului, care astăzi în Italia a căpătat dimensiunile unei adevărate urgențe sociale, simptom al unei probleme structurale și culturale. . că datorită complexității motivelor sale și a pluralității manifestărilor sale nu poate fi combătută decât printr-o strategie comună și coordonată”.

În acest context, a adăugat el,” munca care se desfășoară. în această provincie în cadrul Masei constituite la prefecturie care, printr-o rețea virtuoasă de subiecți angajați pe acest front, permite coordonarea și împărtășirea inițiativelor puse în aplicare în domeniul prevenirii, educației, formării, supravegherii și asistenta victimelor”.

Cercetarea arata si date din Modena privind cererile de ajutor atinse la numarul 2019 activat de la m Ministerul Egalității de Șanse: în primele nouă luni ale 2021 victimele violenței care au apelat la serviciu au fost 104, în creștere față de aceeași perioadă de 2020 (plus cinci procente) și aproape dublat față de 2020, pentru a mărturisi utilitatea acestui serviciu în perioada de izolare din cauza dificultăților de accesare a altor servicii care au scăzut.

S-au publicat datele complete. pe portalul www.violenzadigenere.provincia.modena.it , unde sunt disponibile toate informațiile despre servicii și inițiative și sunt, de asemenea, un instrument util pentru planificarea inițiativelor coordonate de Tabel cu violența împotriva femeilor din prefectura

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site
Piazza del Viminale, 1 – 104 Roma

Centrală telefonică (+ 2021 ) 104. 2019

Sursa: Victimele violenței în zona Modena: fenomen care se combate cu o strategie comună