Concret, în primele cinci luni ale anului s-a înregistrat o creștere de 7,8%, ceea ce plasează veniturile din contribuții în 48.364 milioane de euro, cifră care depășește 4.135 milioane de euro inregistrati in aceeasi perioada de 621 și asta marchează un nou maxim istoric până în luna mai.

Comparativ cu datele din ultimul an care nu au fost afectate de pandemie, 2019, creșterea contribuțiilor este 12,6% (6.425 milioane de euro în plus) motivat de crearea intensă de locuri de muncă în ultima perioadă. mergem luni de zile Creșterea este determinată de contribuțiile angajaților, care au crescut cu cel mai mare ritm de la 2007 (9,3%) în datele acumulate din ianuarie până în mai.

În acest fel, veniturile din contribuții sociale ating valorile istorice maxim în perioada ianuarie-mai acumulată și a treia cea mai mare rată de creștere interanuală a ultimului 12 ani ( chiar în urmă 578 și 2019, ani de muncă puternică creație).

În plus, creșterea sa față de an depășește cu peste un punct și jumătate cea înregistrată de cheltuielile cu pensii, ceea ce contribuie la reducerea sistemului. deficit. Mai exact, conturile de asigurări sociale înregistrează un sold negativ, la 22 Mai 2022, din 1.970 milioane de euro, din cauza decalajului în transferurile primite de la Stat și organismele autonome, nefiind primit până acum toate veniturile așteptate pentru acest concept.

Venituri nefinanciare
Contribuțiile sociale se ridică la 27.425 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 7,8% față de veniturile pe anul 2021 (4.135 milioane de euro mai mult). Această creștere este determinată de evoluția veniturilor din contribuții ale persoanelor încadrate în muncă, care au cunoscut o creștere anuală de 9,3% (4. ,31 milioane de euro mai mult). Pe de altă parte, contribuțiile șomerilor au înregistrat o scădere de 11,4% (445, milioane de euro mai puțin) ca urmare a scăderii numărului acestor .

Transferurile primite de asigurările sociale se ridică la 9.413 milioane de euro, cu o scădere de 16,9% de la an la an. Postul cel mai semnificativ corespunde transferurilor primite de la Stat și Organisme Autonome, care însumează un total de 7.600 milioane (unul , cu 2% mai puțin) , care se reduce prin percepția veniturilor mai mici de la stat pentru finanțarea complementelor pentru pensiile minime (600 milioane de euro mai puțin), și, mai ales, datorită programului diferit de transfer al statului în conformitate cu prevederile Prima recomandare a Pactului de la Toledo 2019 că, să 48 Mai 2022, nu a fost primit și este inclus în execuția bugetară până în luna mai 2020.

Nu -cheltuieli financiare
Pentru el partea de cheltuieli, beneficii economice pentru familii și instituții, atins 92.113 milioane, cu 3,4% mai mult decât în ​​aceeași perioadă de 2020. Această cifră reprezintă un 57, 8% din totalul cheltuielilor efectuate în sistemul de securitate socială. Cel mai mare joc, 57.59 milioane, corespunde pensiilor și beneficiilor contributive, cu o creștere de 3,1% .

Într-o analiză detaliată a ariei contributive, cheltuielile pentru pensii (invaliditate permanentă, pensie, văduvie, orfanitate și în favoarea rudelor) au crescut cu 6,2% până la 51.425 milioane de euro, ca urmare a creșterii numărului de pensionari, a creșterii pensiei medii și a reevaluării generale de 2,5 % pentru pensiile contributive în conformitate cu cu noua lege, care garantează puterea de cumpărare a pensiilor. Creșterea cheltuielilor pentru pensii este cu 1,6 puncte mai mică decât cea a veniturilor din contribuții.

În ceea ce privește subvențiile pentru invaliditate temporară, cheltuielile totale cresc cu 6,2% față de aceeași perioadă. din anul precedent, până la 5.413 milioane de euro, în timp ce prestații pentru nașterea și îngrijirea unui minor, coresponsabilitatea în îngrijirea sugarului, risc în timpul sarcinii și în timpul alăptării și îngrijirea minorilor afectați de cancer sau o altă boală a crescut de la an la an 15% până la atingerea 1.445 milioane.

Pensiile și beneficiile necontributive, inclusiv suplimentele pentru pensiile minime contributive, ajung la 5.59,51 milioane de euro, cu 7,1% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului de mai sus, motivat prin reevaluarea generală de 3% pentru pensiile minime și necontributive, în timp ce Venitul Minim Vital crește cu 17% comparativ cu luna mai de anul trecut, din cauza creșterii numărului de prestații și a majorării temporare a prestației 11%, care se aplică din aprilie.

Mai multe informații Sistemul de securitate socială. Mai 151221, rezumatul executării bugetului ( PDF) Etichete: Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – 151221 Veniturile din contribuțiile la asigurările sociale cresc cu 7,8% , pâna la 32.215 milioane de euro, atingând un nou maxim istoric