Vall de Núria va găzdui Zilele profesionale ale gastronomiei din Pirinei, GastroPirineus, , care revin la format față în față după două ediții în streaming. La a șaptea ediție, concursul itinerant se va desfășura în Hotelul Vall de Núria, unde se vor întâlni producători, oenologi, somelieri, fermieri, gurmanzi și, bineînțeles, bucătari din toată Pirineii catalani și Andorrani. Un poster de lux cu peste douăzeci de profesioniști care reprezintă dragostea și afecțiunea pentru produs, bucătărie și teritoriu într-un mediu natural care întruchipează perfect esența GastroPirineus.

În acest fel, Ferrocarrils de la Generalitat își reafirmă angajamentul față de teritoriu, promovarea și diseminarea tuturor valorilor sale ​​și bogăția sa, nu numai în împrejurimile orașului Ripollès, ci și în toți Pirineii, reprezentate în expoziție. Președintele Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Marta Subirà, va prezida cina GastroPirineus 2022, pregătită anul acesta de Grupul de bucătărie montană Ripollès cu colaborare cu Aula d’Hostaleria del Ripollès. Cina va fi însoțită de mai mulți primari și președinți ai consiliilor județene din Pirinei, precum și de alți reprezentanți ai teritoriului și ai lumii gastronomice, precum și de directorul adjunct al Agenției Catalane de Turism, Patrick Torrent.

Poster de lux

Organizată de GastroEvents , conferința va prezenta prezența -și showcooking-uri- de bucătari din toți Pirineii, de la Val d’Aran până la Ripollès însuși, în mai multe din Andorra la Vella și din Pirineii de Est. Profesionişti ai bucătăriei de avangardă şi tradiţionale, ai bucătăriei montane clasice şi creative, dar toţi cu un mare numitor comun: dragostea pentru produsul din teritoriu. Toți vor oferi sesiuni de master pe parcursul acestor două zile, unde vor fi și tușe de oenologie și perechi.

Bucătari precum Joel Castanyé , de la restaurantul La Boscana (Bellvís), care își vor prezenta bucătăria de avangardă cu rădăcini tradiționale de brânzeturi Cadí; bucătarul revelație 2021, Eli Farrero , de la restaurantul El Ventador (Barruera) ; Núria Bonet , din Ca la Núria din Bellver de la Cerdanya, care va găti cu produse din Girona Excel·lent; bucătarul colectivului Toques Blanches Roussillon-Occitanie, Alain Delprat , din La Yucca de Perpignan; Joseba Cruz, din Le Clandestine de Navàs; și Axier Arbilla și Tota Parejo, de la restaurantul Arbeletxe din La Seu d’Urgell, printre alții.

Alți bucătari și ingrediente

Încă o dată, conferința va prezenta câteva „ingrediente invitate” din afara Pirineilor. De exemplu, Terra Alta DOP va sponsoriza sesiunea de Bucătărie Contemporană cu produse locale, care va fi oferită de Rafel Múria , de la restaurantul Quatre Molins din Cornulleda de Montsant; DO Empordà va combina sesiunea despre Zootehnie extensivă, bucătărie înrădăcinată în teritoriu și vinuri excepționale din podgoriile din Colera (cu Eduard Hugas, de la Celler Hugas de Batlle); iar bucătarul Ferran Cerro , din Reus, va găti cu Arròs Bayo

Dimineața celei de-a doua zile va juca în Marele Tur al Cataloniei, trasee turistice promovate de Agenția Catalană de Turism, care turează țara, produsele și bucătăriile sale. Iar în după-amiaza celei de-a doua zile, protagonistă va fi bucătăria și gastronomia din Andorra la Vella, cu profesioniști precum Carles Flinch, din Can Manel; Christian și Marc , din Kanvium; Pili Borra , de la Laboratorul Gastronomic si Pere Balsa, de la Ganesaha Temptations.
Anul acesta 2021, toate sesiunile pot fi, de asemenea, vizionate de oriunde în lume în direct, prin streaming, prin canalul de Youtube Gastroevents online. De asemenea, puteți urmări și interacționa pe rețelele sociale. Șapte ani păstrând vie bucătăria din Pirinei

GastroPirineus s-a născut pe 2016 din mâna GastroEvents, cu scopul de promovare a bucătăriei și a produselor din zonele de munte, și de a evidenția bucătăria tradițională și autohtonă a Pirineilor, realizată cu produse din fiecare dintre județele sale, precum și de a evidenția bucătarii și bucătarii care întrețin acest patrimoniu gastronomic care dă identitate teritoriul.Se străbate diferitele regiuni ale Pirineilor, apropiindu-se de publicul din fiecare loc și facilitând astfel participarea profesioniștilor și a publicului amator. Prima ediție a avut premiera pe 2020 în La Seu d’Urgell. În anul următor s-a mutat în Alp și Puigcerdà. Berga a fost locul de desfășurare a celei de-a treia ediții și a ajuns în Vall de Núria pentru a sărbători cea de-a patra ediție. Anii 2016 și 2021, în ciuda faptului că au fost sărbătorite fără public , zilele au fost transmise în direct din Puigcerdà.

În ultimele șase ediții, peste o sută de bucătari, bucătari, patiseri și somelieri au defilat pe lângă sobele GastroPirineus, generând un cerc larg de profesioniști, care continuă să susțină acest proiect care crește și se consolidează ediție după ediție.


Programul Conferinței GastroPyrénées 2016 în acest link


@ gastroevenimente

# quenosapaguinelsfogons

# gastropirineus


Mai multe informații, fotografii, interviuri sau acreditări

Isabel Acevedo I 649491989 I comunicacion@isacevedo.com

Sursa: Vall de Núria găzduiește ediția a VII-a d și GastroPirineus, care revine față în față