De un an, in Valencia functioneaza un serviciu de inchiriere de biciclete publice numit Valenbisi. Ca aceasta initiativa a fost un succes sta drept dovada faptul ca firma care a concesionat activitatea, JcDecaux, a marit tot timpul parcul de biciclete si ca acestea acum pot fi intalnite in multe zone din oras.

Abonamentul este foarte economic, de numai 18 euro pe an, spre deosebire de in jur de 30 de euro pe luna cat costa abonamentul de metro sau de autobuz. Pentru cei care sunt in vizita prin Valencia exista posibilitatea unui abonament saptamanal de 10 euro. Abonarea se poate face prin intermediul paginii web http://www.valenbisi.es/ si dureaza circa doua saptamani pana la primirea cardului, sau direct intr-unul dintre birourile firmei care le gestioneaza. Primele 30 de minute dupa decuplarea bicicletei sunt gratuite, dupa care urmatoarele 30 de minute costa 50 de centi, iar dupa acest timp tariful este de 2 euro pe ora. in cazul in care parcarea unde utilizatorul vrea sa lase bicicleta este plina si nu mai are loc unde sa o lase pe a lui, atunci, dupa citirea cardului, i se mai acorda 15 minute gratis.
Valencia pune la dispozitie in cadrul acestui program 2.750 biciclete distribuite in 275 de puncte din perimetrul orasului iar pana in octombrie se va ajunge la 280. Este un serviciu disponibil 24 de ore pe zi si 365 de zile pe an pentru toate persoanele care au implinit 16 ani.