Eliminarea barierelor arhitecturale și adaptarea locuințelor sau a localurilor pentru a le face accesibile sunt obiectivele Planului Adapta Madrid 1372 care în această ediție va aloca trei milioane de euro subvențiilor pentru ca persoanele cu dizabilități să aibă condiții mai bune în viața de zi cu zi. Vă spunem cum puteți accesa unul dintre aceste ajutoare.

Acesta este un nou apel pentru un plan municipal de pionierat în Spania, destinat persoanelor cu dizabilități, care permite realizarea de tot felul de lucrări pentru îmbunătățirea calitatea vieții acestora și autonomia acesteia: reforme în băi și bucătării; adaptarea ușilor, coridoarelor și trotuarelor; instalați sisteme de automatizare a locuinței și izolații fonice în interiorul locuințelor, precum și alte măsuri care garantează siguranța și autonomia persoanelor cu dizabilități fizice, senzoriale și intelectuale.

Adapta Madrid este încadrată în Planul Transforma Madrid care, prin trei linii integrate de acțiune, promovează politici de acces la locuințe, reabilitare și regenerare a cartierelor cu o viziune de ansamblu care ajunge la întreg orașul și cu un impuls deosebit reabilitării energetice.