Partidul „neprihăniților” din politica românească continuă să-și bată joc de proprii alegători și încalcă promisiunea electorală supremă, aceea de a curăța administrația de persoane care au avut probleme cu legea.

Au trecut aproape 2 zile de când s-a aflat că USR PLUS guvernează România cu un premier care a fost închis după gratii în SUA, iar Dacian Cioloș și Dan Barna nu reacționează și țin strâns ciolanul guvernării.

Premierul Florin Cîțu a recunoscut că a fost închis 2 zile în Statele Unite ale Americii pentru că a fost prins la volan, sub influența alcoolului.

Incidentul s-a petrecut acum 20 de ani, iar premierul liberal a trecut repede peste acest lucru spunând că a fost o contravenție și că a plătit mult pentru asta. După aceea a lăsat să se înțeleagă că informația despre arestarea lui din SUA a ieșit la iveală tocmai acum, când se luptă pentru conducerea Partidului Național Liberal.

Ulterior s-a dovedit că a fost vorba de o infracțiune, nu de o contravenție. Pe pagina web a Curții de Justiție din Iowa se vede că sentința a fost dictată de un judecător.

Florin Cîțu a încercat să trateze acest subiect ca pe un incident minor, dintr-un trecut îndepărtat, iar PSD-ul cere demiterea sa.
USR PLUS, formațiunea care a ajuns la guvernare tocmai ca să ne scape de penalii din funcții publice, îi caută scuze lui Florin Cîțu.

Ce face USR PLUS

În loc să iasă de la guvernare sau să ceară schimbarea premierului, USR PLUS a decis să meargă pe tactica dâmbovițeană a țipatului mai tare.
Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a trecut la atac și îl discreditează politic pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru că ar fi mers la vânătoare cu Omar Hayssam, tot acum 20 de ani. USR încearcă să transmită mesajul că tot ce s-a întâmplat acum 20 de ani poate fi iertat.

Asta nu elimină faptul că partenerii de la guvernare ai USR PLUS sunt compromiși din punct de vedere moral, iar USR are datoria de a onora sutele de mii de semnături adunate, chiar și din diaspora, pentru demiterea penalilor din funcții publice.

Românii au dat un milion de semnături pentru petiția „Fără penali”

Sutele de mii de români care au semnat, cu bună credință, petiția „Fără penali” își dau seama acum, că au fost păcăliți și de partidul lui Dacian Cioloș și Dan Barna, care dorea să fie partidul oamenilor noi.

USR PLUS a înțeles încă de la primele proteste împotriva Ordonanței 13, din 2017, că dorința românilor de a nu avea hoți în instituții putea fi exploatată electorală și a inventat campania internațională „Fără penali în funcții publice”. Ușor-ușor useriștii au început să fie identificați cu acest ideal al societății românești care este sătulă de corupție.

De acum înainte, USR PLUS nu mai poate zice nimic despre penali, decât dacă modifică petiția ca să includă doar ultimii 20 de ani.

Iată răspunsul pregătit și vizibil exersat în prealabil, al premierului PNL, Florin Cîțu, la întrebarea jurnaliștilor despre „contravenția” din SUA (minutele 6:20 și 13:50).