Sabotorii USR PLUS au fost demiși în această seară din funcțiile de secretari de stat pe care intenționau să le ocupe, în continuare, deși miniștrii au demisionat deja în mod teatral.
Premierul liberal Florin Cîțu a fost nevoit să se apuce de curățenie, pentru că USR PLUS își lăsase infiltrații pe funcții cheie din guvernul pe care intenționează să-l saboteze în continuare.

Gâlceava iscată de useriști pornește de la un plan de investiții la nivel local, care ar trebui să extindă rețeaua de apă, de gaze naturale și să creeze infrastructură în zone uitate de lume, din România.

USR PLUS nu acceptă ideea ca banii publici să fie dați de PNL, pentru că asta va însemna că la următoarele alegeri locale nu prea au cu ce să le scoată ochii partenerilor de la guvernare.

De aceea, partidul bicefal al lui Dan Barna și Dacian Cioloș a decis să împingă guvernul de dreapta în groapă.

USR PLUS preferă să vadă pe oricine în locul lui Cîțu și se implică direct în războiul fratricid din PNL, dintre Ludovic Orban și premier.
Useriștii nu sunt preocupați de Salvarea României așa cum s-au lăudat până acum, ci de controlarea puterii.

Ofensiva declanșată de USR PLUS pe toate palierele guvernării în mai puțin de un an este de-a dreptul înfricoșătoare.
Partidul lui Barna – Cioloș nu a construit nimic, dar a desființat instituții, a pornit războaie cu justiția și plantează sămânța discordiei peste tot unde este o alianță de dreapta.

Premierul Florin Cîțu a reușit să stopeze deocamdată sabotajul național, dar alianța de interese dintre Orban și USR va duce guvernul PNL către o moțiune de cenzură, aproape sigură.
Următorul pas va fi instalarea unui nou executiv PNL, controlat de USR PLUS, sau un guvern susținut de PSD – AUR.

Oricum ar ieși această poveste, useriștii sunt pregătiți să dea vina pe PSD și pe Florin Cîțu, „premierul toxic” cu care „nu se poate lucra”.

Sindromul „nu suntem lăsați să ne facem treaba” este prezent de mai mulți ani în politica românească, dar acum i-a infectat și pe cei de la USR PLUS, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna. 

USR PLUS a ajuns așadar pe minus.