Lucrarea face parte din protocolul cultural 1% și a avut un cost de 203. euro (TVA inclus) contribuit de Generalitat 419328 000 euro) și Consiliul Local Balaguer 67 . euro). Promotorii acestuia sunt Departamentul Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriale, prin Direcția Generală de Amenajare a Teritoriului și Urbanism și INCASÒL, care gestionează realizarea proiectului și execuția lucrărilor, și Consiliul Local de Balaguer.

Această piață este situată în terenul care făcuse parte din întreaga mănăstire Sant Domènec, pe malul estic al râului Segre, lângă podul vechi din Sant. Miquel . Spațiul este delimitat de fațada bisericii, Carrer d’Urgell, Avinguda del Comte Jaume d’Urgell, terasa căminului de bătrâni și fațada mănăstirii. Aceste imobile, împreună cu crucea din zona intervenției, sunt declarate Bunuri Culturale de Interes Național (BCIN).

Îmbunătățirea unității cromatice în set

L Acțiunea a constat a urbanizării și reformei pieței în vederea îmbunătățirii accesibilității acestui spațiu și a clădirilor adiacente. A rămas o piață moale cu o plimbare printre bananieri mari, dar s-au făcut intervenții ocazionale pentru a da spațiului o unitate cu prezența istorică a clădirilor complexului monumental.

S-a luat măsuri pentru unificarea placajei pereților existenți care au fost construiti în diferite epoci și cu materiale diferite. Acești pereți au fost acoperiți cu panouri din plasă electrosudată umplute cu pietre, iar pereții noi sunt din gabioane, cu același tip de plasă, cu spot de iluminat instalat și balustrada. De asemenea, a fost renovat și mobilierul stradal și s-a construit o bancă de gabion la intrarea în ușa mănăstirii.

Dispunerea vechii fațade din Sant Domènec marcată în prima fază cu o placă de metal a fost acum întărită cu o fâșie de pavaj din piatră asemănătoare fațadei bisericii vechi, eliminând riscul căderilor implicate de o simplă placă de margine și subliniind prezența istorică a monumentului. Noul nivel al trotuarului sauló a fost de asemenea adaptat termenului de cruce.

Sursa: Urbanizarea Plaça Sant Domènec din Balaguer se încheie