Comisia Teritorială de Urbanism din Catalonia Centrală, prezidată de Directorul General de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, Agustí Serra , a dat undă verde în această miercuri Planului de Urbanism Municipal (POUM) din Sant Quirze de Besora (Osona).

Documentul propune crearea locuințe noi în municipiu. Dintre acestea, 144 sunt considerate în noile sectoare La Vinya și Pla de les bassetes. Restul sunt proiectate pentru zone urbane deja dezvoltate, precum Can Guixà sau Pla dels ocells. Predomină casa unifamilială cu parter și etaj înalt. Unele 17 din noile locuințe trebuie protejate oficial.

Textul prevede, de asemenea, consolidarea zona industrială din zona Serradet și transformarea sectorului Can Trixet într-o zonă de activități economice. Planul propune construirea unei variante de conectare a orașului cu C – 17 și a unui nou pod peste râul Ter.

Stație de tratare a apei din Rupit

Comisia, pe de altă parte , a aprobat construirea unei stații de epurare a apelor uzate (EAU) în municipiul Rupit i Pruit (Osona). Instalația va fi subterană și va împiedica deversarea apelor uzate neepurate în pârâu. Acesta va fi amplasat în sud-estul orașului, unde se află o fosă septică unde vor ajunge în prezent apele uzate. Proiectul, de altfel, prevede si remodelarea fosei septice pentru a putea fi refolosita de noul sistem de epurare.

Textul aprobat include si conditionarea drumului. acces la statia de epurare, cu sectiunea initiala pavata cu beton din cauza pantei abrupte. Traseul își propune să profite de poteca existentă care dă în prezent acces la podul medieval.

Sursa: Undă verde în noul urbanism din Sant Quirze de Besora