Comisia teritorială de urbanism din Girona, prezidată de directorul general de planificare a teritoriului și urbanism, Agustí Serra, a emis astăzi un raport în favoarea unei modificări a planificării municipale din L’Escala (Alt Empordà), care va crearea unui mare parc în jurul Estany de la Poma, împrejurimile bisericii cu burete și calificarea ca facilități două moșii în Plaça de les Escoles.

Astfel, noul parc va avea 6 hectare de suprafață , cel mai mare spațiu liber din tot orașul, cu o foaie de apă de 1, 14 hectare. Parcul mare se va realiza prin mutarea în jurul lacului a tuturor solurilor din apropiere care au fost clasificate drept spații deschise, dar care de fapt erau neconectate, fragmentate și cu suprafață mică. Includerea malurilor lacului în sistemul de spații publice deschise este strategică pentru zona urbană Riells, întrucât clădirile și utilizările actuale împiedică accesul și utilizarea publicului.

În ceea ce privește terenul rezidential planificat in jurul lacului scade de la 231 locuinta planificata initial la 179. De menționat că o parte a acoperișului care a fost planificată pentru uz rezidențial va avea acum utilizări hoteliere. Tocmai, unul dintre celelalte obiective ale propunerii este consolidarea și îmbunătățirea modelului turistic din L’Escala, în conformitate cu Planul Strategic pentru Turism în Catalonia

Spațiul prevăzut la drum. Traficul auto va fi concentrat pe rețeaua perimetrală a parcului, formând un inel între străzile Avinguda Montgó și Cossis, Mallols și Camp Rabassa. Se consolidează și axa pietonală și bicicletă care leagă Passeig de Riells de Estany de la Poma.ansamblu de piețe în jurul acestuia care permit un tur pietonal pentru contemplare. Majoritatea proprietăților afectate sunt deja în proprietate municipală, cu excepția a două proprietăți private, care vor fi expropriate. În cele din urmă, două proprietăți deținute de municipalitate situate în Plaça de les Escoles, la colțul cu Avinguda de Girona, vor fi incluse în sistemul de dotări.

Comisia a evaluat creșterea foarte pozitiv. spații și dotări, ținând cont de faptul că L’Escala are o țesătură urbană densă și extinsă și că zonele cu bureți sunt necesare pentru distracția publică. De asemenea, apreciază că obiectivele de calitate a peisajului din Catalogul de peisaj al județelor Girona sunt luate în considerare în ceea ce privește conservarea pădurilor de pin de coastă și a spațiilor naturale care acționează ca conectori ecologici. Modificarea amenajării prevede studii preliminare ale intervenției peisagistice care se va realiza pentru adaptarea viitorului parc, care arată voința de îmbunătățire a biodiversității zonei.

. Extinderea PAC din La Bisbal d’Empordà

Pe de altă parte, Comisia a aprobat definitiv o modificare a planificării municipale din La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) care va permite extinderea PAC dincolo de ceea ce era deja prevăzut.

Sursa: Undă verde în planificarea creării unui parc mare în jurul lacului Poma de l’Escala