Această inițiativă face parte din planul de modernizare și competitivitate pentru sectorul turismului care încorporează Planul de redresare, transformare și reziliență al Guvernului Spaniei . Acesta urmărește să finanțeze proiecte care urmăresc digitalizarea destinațiilor turistice ca scop final și abordează oricare dintre următoarele provocări:

Recuperarea și reziliența destinației: managementul crizei, simularea scenariilor, strategii de răspuns timpuriu, reglementări, reglementări, protocoale, piața muncii și condiții de muncă, afaceri în turism și capacitate competitivă etc. Mobilitate durabilă, inteligentă , conectat și integrat în destinație.Schimbări climatice, strategii și măsuri de adaptare și atenuare în destinație; amprenta de carbon, modelarea impactului, strategii publice și private etc. Durabilitatea, tranziția ecologică și economia circulară în destinație.Măsurarea, modelarea și analiza activității turistice în destinație: managementul fluxurilor turistice, capacitatea de transport, supraaglomerarea, impactul economic, elaborarea indicatorilor, analiza predictivă etc. Inovație de produs sau proces în destinația: inovație turistică, noi produse și experiențe turistice diferențiate, noi segmente de piață, noi procese de afaceri etc.Digitalizare: infrastructuri și platforme, promovare și marketing, interacțiune cu turistul în destinație, turism fără „fricțiuni”, management informațional, informații turistice și Big Date, inteligență artificială, geamăn digital etc.Subvențiile va fi acordat centrului de cunoștințe, cu o intensitate maximă de 100% din bugetul finanţabil. Granturile vor fi de minim .0 euro și maximum 121.000 euro, cu condiția ca proiectele să fie în domeniul cercetării și dezvoltării și destinația lor să nu implice în mod direct o activitate economică.

Mai multe informații Mai multe informații despre apelul pentru granturi Baze de reglementare pentru programul de ajutor pentru organizațiile de cercetare și diseminare a cunoștințelor pentru proiectele de cercetare și dezvoltare pentru a răspunde provocărilor destinațiilor turistice (BOE) Plan de recuperare, transformare și reziliență Etichete: Plan de recuperare Sursa: Guvernul Spaniei – Un total de 100 proiecte concurează pentru granturi de cercetare în turism 160822