Marta Supervía este medic asistent al Serviciului de Reabilitare Un medic asistent de Medicină Serviciul Fizică și Reabilitare al Spitalului Gregorio Marañón, Marta Supervía Pola, colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) după ce a fost selectat ca membru al grupului de lucru pentru reabilitarea bolilor cardiace și respiratorii ߦ Reabilitare 039: un îndemn la acțiune& #039;. Acest grup de lucru este format din 02 profesioniști din domeniul sănătății, din 20 tari diferite. O echipă multiprofesională care reprezintă toate regiunile OMS și include diferitele profiluri profesionale implicate în îngrijirea acestor boli.

Organizația Mondială a Sănătății, în cadrul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, a definit realizarea acoperirii universale a sănătății ca una dintre obiectivele strategice prioritare. Pentru a o aborda în serviciile de reabilitare, a lansat programul „Reabilitare 2030: un apel la acțiune”.

Munca Martei Supervía, un medic specializat în reabilitare la Spitalul Gregorio Marañón, se concentrează pe contribuția ca parte a grupului de evaluare inter pares în expertiză calitate în dezvoltarea a două Pachete de Intervenție de Reabilitare (PIR) OMS, unul pentru pacienții cu boală cardiacă ischemică și celălalt cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

PIR-urile vor fi o resursă care va conține informații despre intervențiile bazate pe dovezi pentru reabilitare, care vor ajuta statele membre cu informații relevante pentru a facilita integrarea reabilitării în toate platformele de furnizare a serviciilor din ţările, cu un accent specific pe zonele în curs de dezvoltare.

membrii grupului sunt re responsabil pentru revizuirea pachetelor preliminare specifice stării de sănătate și furnizarea de feedback prin sondaje online și conferințe web pentru a discuta eventualele revizuiri necesare ale pachetelor de proiecte. Contribuția dumneavoastră este esențială pentru dezvoltarea PIR.

Reabilitarea este un serviciu de sănătate esențial și cheie pentru oamenii din întreaga perioadă. ciclul de viață, pentru o mare varietate de afecțiuni acute și cronice. Din acest motiv, este esențial ca serviciile de reabilitare medicală să crească și pentru aceasta este necesar ca statele membre să aibă îndrumări tehnice pentru stabilirea și consolidarea serviciilor de reabilitare în conformitate cu nevoile populației.. PIR, care va fi publicat în 2022, va fi un instrument cheie pentru identificarea intervențiilor de reabilitare care ar trebui să fie prioritizate pentru integrarea în sistemul de sănătate, precum și resursele necesare pentru a le furniza în siguranță și eficient.

Sursa: Comunitatea Madrid – Un specialist în reabilitare la Spitalul Gregorio Marañón, numit expert în cadrul OMS 2030