Romanii ortodocsi din orasul Villareal sunt chemati sa participe, pe 26 iunie, la slujba de sfintire a noului spatiu in care va fi amplasata biserica „Sfantul Ioan Gura de Aur”. Parohia ortodoxa din localitate ofera asistenta spirituala enoriasilor inca din anul 2007, insa locul in care se desfasoara slujbele a devenit, cu timpul, neincapator.

„Spre sfarsitul anului 2010, dupa multe cautari, am gasit un spatiu potrivit pentru a da o forma mai apropiata de o biserica traditionala. Desi ne aflam in timp de criza, darnicia si jertfa credinciosilor a facut posibila amenajarea noului spatiu cu iconostas din lemn sculptat adus din Romania si icoane pictate in stil bizantin. De asemenea, sunt in lucru si icoanele mari ce vor infrumuseta peretii bisericii”, mentioneaza preotul paroh Aurelian Stoica.

De asemenea, el adreseaza si un indemn romanilor din parohie: „Multumim lui Dumnezeu pentru ajutor si va asteptam in aceasta zi deosebita sa impartasiti cu noi bucuria rugaciunii!”. La slujba de sfintire a noii biserici si la oficierea Sfintei Liturghii este asteptat Prea Sfintitul Parinte Timotei, Episcopul Spaniei si Portugaliei, in fruntea unui sobor de preoti.
Foto: Preotul paroh Aurelian Stoica